*Nettavisen* Sport.

- De må bygge ut stadion for å få plass

Foto: Getty Images / All Over Press

Viking-treneren misunnelig på Moldes pengebruk.

MOLDE (Nettavisen): Flere av landets fotballeksperter har årsaksforklart Moldes skuffende sesongstart med at klubben ikke erstattet nøkkelspillere som Vegard Forren og Davy Claude Angan som ble solgt i vinter.

Det norske overgangsvinduet åpner ikke før på mandag 15. juli, men Ole Gunnar Solskjær har allerede hentet Mats Møller Dæhli, Per Egil Flo, Tommy Høiland og Vegard Forren til klubben. I tillegg har klubben blitt linket til Lillestrøm-angriper Fredrik Gulbrandsen.

Tidligere Molde- og nåværende Viking-trener Kjell Jonevret misunner romsdalingenes pengebruk.

- De må bygge ut stadion, for de har en busslast med nye spillere på vei inn! De kommer sikkert til å klare seg kjempebra, for de har mange gode spillere som kommer inn.

Bekymret
En av spillerne som kommer inn er altså Vegard Forren. Trønderen ble solgt fra Molde til Southampton i januar, men fikk ikke en eneste kamp i Premier League for engelskmennene. Etter at Southampton forsterket ytterligere på stopperplass i sommer, virket veien å være lang for mannen som har tatt to strake seriegull med Molde.

Kjell Jonevret tror Forren vil gjøre det skarpt i Tippeligaen, men er bekymret for hva hans mislykkede utenlandsopphold betyr for norsk fotball.

- Vegard Forren kommer til å gjøre det bra, og uavhengig av hvilken form han er i så kommer det til å bety at Molde komme til å løfte seg som lag. Det er bra for Molde, men det er synd for norsk fotball at selv ikke han som dominerte så kraftig for ett år siden klarer seg i engelsk fotball, forteller Jonevret til Nettavisen, og utdyper:

- Det er et lite varsku. Det er synd, for det er troverdighetsgreie mot norske fotballspillere når ikke engang de beste i Tippeligaen klarer å være ute og spille i England. Da kjennes det kjipt at han kommer tilbake. Vi må ha veldig mange dyktige agenter i Norge, for nå sitter det norske spillere på benkene overalt ute i Europa, sier Kjell Jonevret til Nettavisen.

Ikke mye penger
Svensken tror ikke hans egen klubb Viking kommer til å forsterke i sommer. Det finnes rett og slett ikke penger, hevder han.

- Vi har ingen lommebok. Eller, vi har en lommebok, men det er ikke mye penger i den. Interessen for Magne Hoseth er mest rykter. Det er en interessant spiller, og han burde kunne spille mye mer enn han har gjort.

At Molde har hentet inn Mats Møller Dæhli kan bety at veien blir enda lengre for Hoseth. Det skjønner Kjell Jonevret også.

- Jeg kjenner hva som skjer i klubben her. Vi kan prøve å ta over Hoseths avtale, men vi kan ikke gi Molde masse penger. Jeg tror Molde vil ha betalt, og da kan vi få problemer.

Jonevret håper at Molde og Hoseth gjør som Southampton og Forren, og finner ut at det er bedre at spilleren finner seg en klubb der han kan få spille fast.

- Er Molde villige til å han spille for oss i stedet for å tjene masse penger for å sitte på benken eller til og med på tribunen, tar vi gjerne i mot han. Men vi ser på flere spillere. Han er en av dem jeg kunne tenke meg å hente inn, bekrefter Kjell Jonevret til Nettavisen.

Hoseth aktuell
Det har ofte stormet rundt Magne Hoseth, og da Jonevret var i Molde, passet han ekstra godt på nordmøringen.

- Jeg har bare gode erfaringer med Hoseth. Vi har god kontakt siden jeg har vært i Molde. Han hadde mye uro rundt seg, og jeg var litt pappa for han. Jeg forsøker å holde kontakten med han, og jeg vet at det vil fungere bra om han kommer til Viking.

Selv om Viking nå mister danske Martin Ørnskov til Brøndby, vil det ikke være mye penger tilgjengelig for å hente en erstatter.

- Det er ikke jeg som bestemmer om vi har råd til å hente Magne Hoseth. Vi kommer heller ikke til å finne en Martin Ørnskov-kopi, og jeg tror han betyr mer for laget enn folk skjønner. Det blir spennende å se hvilken løsning det blir, avslutter Jonevret til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.