Gå til sidens hovedinnhold

- De må kjempe om den siste sprintplassen

Sprintlaget til OL nesten klart.

Sprintlandslagstrener Roar Hjelmeset må tygge litt på hvem som blir den fjerde norske jenta på sprinten i OL.

- Tre er klare for laget. Det er det ingen tvil om. Alle tre er medaljekandidater, sa Hjelmeset og hadde Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla i tankene.

De tre har i realiteten vært sprintklare lenge.

Den siste plassen står mellom Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie. Begge var svært skuffet over sin egen innsats søndag. Jacobsen fikk en gratissjanse til å ta seg videre fra kvartfinalen, mens Brun-Lie ikke var i nærheten av å klare det.

Jacobsen ble nummer 13, mens Brun-Lie ble nummer 17.

Vente
- Vi må bare vente litt og se an hvordan vi gjør det. I dag det ingen stor dag for noen av dem. Resultatmessig var Astrid bedre, men tre fall gjorde at hun fikk muligheten. Begge gjorde en god prolog, men begge dummet seg ut i kvartfinalen, oppsummerte Hjelmeset.

- Heidi Weng ble nummer sju i dag. Hun er ikke aktuell for sprinten?

- Det kan bli et tøft program for henne. Vi får se hvor lurt det er at hun går fire renn på én uke, sa Hjelmeset.

Det går an å tolke Hjelmeset dit hen at han mener at det ikke nødvendigvis er så lurt av en 22-åring.

Imponert
Søndag var Hjelmeset imponert over laginnsatsen. De seks som gikk i finalen, kan fort bli de samme seks som går finalen i Sotsji også.

- Det var veldig bra av alle de tre i toppen. Maiken er den eneste som ble syk under høydeoppholdet i Seiser Alm og fikk fire-fem dager uten trening. Da er det veldig bra å komme ned og bli nummer fire.

- Det var sterkt av Ingvild. Hun vant også prologen, og det har hun gjort to ganger tidligere i år også. Marit ble bare bedre og bedre for hvert heat, konkluderte Hjelmeset.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene