*Nettavisen* Sport.

- De scorer på den ene store sjansen

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Fiasko for Stabæk i europacupen, mens Molde kunne juble i Latvia.

22.07.10 22:47

DNEPR – STABÆK 1-1 (3-3 sammenlagt)
JELGAVA – MOLDE 2-1 (2-2 sammenlagt)

Det ble både jubel og skuffelse da to norske lag var i aksjon under kvalifiseringen til Europaligaen torsdag. Molde tok seg marginalt videre, mens Stabæk røk ut på samme måte.

Romsdalingen tapte 2-1 borte mot Jelgava fra Latvia, men takket være 1-0 fra det første møtet gikk de blå videre på bortemålsregelen. Stabæk på sin side spilte 2-2 hjemme i første kamp, og dermed holdt ikke 1-1 i Hviterussland til avansement.

Den store helten
I Latvia var det en Molde-spiss som stakk av med oppmerksomheten. Baye Djiby Fall ble den store helten i første møtet mellom Molde og Jelgava, med sin 1-0-scoring på overtid.

Torsdag var det nok en gang den innleide senegaleseren som besørget nettsusen. Fall satte ballen i mål etter bare 14 minutter i første omgang, og sørget for å gi Molde en pangstart.

Nå måtte gjestene score tre ganger.

Det greide de bare nesten. Etter en halvtimes spill utlignet nemlig Jelgavas Pavels Bormakov, og ett minutt på overtid i første omgang sørget Boriss Bogdaskins for ledelse etter et frispark.

Dermed ble andreomgangen i Latvia en kamp for å holde stand. Ett mål til for hjemmelagte ville sendt Molde ut på bortemåls-regelen, men Kjell Jonevrets menn holdt unna til sluttsignalet lød.

- Vi var veldig gode og fulgte planen vår i 20 minutter. Vi skapte mange sjanser, og scoret på vår fjerde. Etter det gjorde vi en masse feil, og dermed ble det unødvendig spennende, sier Molde-trener Kjell Jonevret til rbnett.no etter kampen.

I neste runde venter tyske Stuttgart.

Fem minutter unna
For Stabæk gikk det ikke like bra.

Da bæringene møtte hviterussiske Dnepr Mogilev til første kamp i kvalifiseringen til Europaligaen bommet Veigar Páll Gunnarsson like så godt på to straffespark i en kamp endte 2-2.

Og til tross for at han satte inn Stabæks utligning i andre omgang, så var nok islendingen fult klar over at de to straffemissene kunne bli meget skjebnesvangre.

Spesielt når motstanderen har to bortemål.

Men på Spartak Stadion i Mogilev skulle den tilbakevendte Stabæk-spissen få det som lenge så ut til å bli revansje.

Etter 36 minutters spill i Hviterussland fikk islendingen ballen like utenfor 16-meteren, etter flott forspill av Stabæk, og la ballen utakbart i krysset bak Ruslan Kopantsov i Dnepr-buret.

Til tross for den viktige scoringen var likevel nerven i kampen stor, men det så lenge ut til at Stabæk skulle holde unna. Men så, fem minutter før slutt dukket Vladimir Jurtsjenko opp.

Dneprs toppscorer lobbet ballen over Jon Knudsen, og sendte med hjemmelaget videre i cupen.

- I starten av kampen følte vi at dette ville bli litt som den første kampen. Vi styrer spillet, men glemmer å passe på angriperen deres ( Yurshencko Vladimir), og de scorer på denne ene store sjansen, forteller en skuffet Gunnarsson til budstikka.no.

Kampfakta
Dnepr Mogilev - Stabæk 1-1 (3-3 sammenlagt)
Spartak Stadion, SLUTT
0-1: Veigar Páll Gunnarsson (37')
1-1: Vladimir Jurtsjenko (86')

FK Jelgava - Molde 2-1 (2-2 sammenlagt)
Stadions Daugava,SLUTT
0-1: Baye Djiby Fall (14')
1-1: Pavels Bormakovs (30')
2-1: Boriss Bogdaskins (45+1')

Sjekk siste fotballnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.