*Nettavisen* Sport.

- De skjønner ikke at de kan rykke ned

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Rune Skarsfjord håper at Brann-spillerne snart våkner.

25.05.10 12:16

HØNEFOSS - BRANN 2-0:

HØNEFOSS (Nettavisen): - Det er utrolig viktig at spillerne skjønner at vi er i bunnstriden, og ikke bare sier det. Jeg tror det er variabelt i hvor stor grad spillerne skjønner det, sier Skarsfjord etter tabbekvelden mot Hønefoss.

Tabellen taler uansett sitt tydelige språk – på «tabellsk» betyr 10 poeng for Brann en plass under streken.

- Vi må jobbe knallhardt for hvert poeng og være glade for poeng framover, og ikke gråte når vi taper poeng. Vi må komme i angrepsposisjon nå, sier Skarsfjord – men innrømmer at mange rutinerte spillere betyr at det er vanskeligere.

- Vi snakker om det, vi snakker om at vi kan rykke ned, men jeg må innrømme at jeg synes vi er for gode til det, sier Jan Gunnar Solli, som for å illustrere trenerens poeng.

Tabbekveld
Det ble tabbekveld for Brann. Først glapp Håkon Opdal ballen inn i eget bur. Så headet Bjørnar Holmvik ballen i eget mål. Begge målene kom etter dødballer servert av Lennart Steffensen.

Selv om Brann kjempet godt, og hadde noen brukbare sjanser, ble de to tidlige selvmålene avgjørende for kampen.

- Det har gått bra både i gruppa og inn mot denne kampen, men vi hadde jo ikke øvd på 0-2 etter 12 minutter, sier Skarsfjord, hentet som assistent av Steinar Nilsen og nå ny i Nilsens tidligere rolle som hovedtrener, til Nettavisen.

- Når det skjer, er spørsmålet: Bor det noe i denne gruppa, eller mister man troen og kollapser? At de ikke gjorde det, er mager trøst, men vi må ta det med oss, legger han til.

Svarer ikke
Trenerspørsmålet er uavklart for Brann. Skarsfjord sier han er klar for å jobbe i hvilken rolle som enn måtte kreves av ham framover, men vil ikke svare på direkte spørsmål om han kunne tenke seg å være hovdtrener på fast basis selv.

- Jeg har ingen anelse om hva som skjer videre. Jeg har heller ikke tenkt på hvilken trenertype Brann trenger, sier han til Nettavisen.

Heller ikke Erik Huseklepp ønsker å si noe om trenersituasjonen.

- Det vil jeg ikke kommentere. Det er andre som jobber med det, sier Huseklepp.

Kun ett fokus
Rune Skarsfjord er uansett tydelig på at Brann må være mest opptatt av å berge plassen.

- Jeg har ikke mye å utsette på innsats og gjennomføring av denne kampen, men dessverre er det slik at de to målene imot preger oss og preger kampen, sier Skarsfjord.

- Når vi jobber så hardt over lang tid uten å få betalt for det, preger også det oss. De siste kampene har jeg også sett tegn til at selvtilliten begynner å svikte. Noen sier at motgang avler motgang – vi må bare ha fokus på én ting, nemlig å berge plassen, sier Brann-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.