RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De som ikke liker den, kan dra til helvete

Foto: Nick Potts (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Men med Michael Jackson som tilskuer tok Fulham en viktig trepoenger.

FULHAM - BLACKPOOL 3-0:

Med nedrykksstreken faretruende nær for begge lag, var tre poeng av ytterste nødvendighet for både Fulham og Blackpool i søndagens oppgjør på Craven Cottage i vest-London.

Men før kampen var det imidlertid ikke fotballen som ble stående i fokus.

- Gå over til Chelsea
En statue av Michael Jackson ble nemlig avduket utenfor Craven Cottage før matchen. Og klubbeier Mohamed Al Fayeds kommentarer til Fulham-fans som mener statuen ikke hører hjemme utenfor arenaen, stjal ikke overraskende store overskrifter i engelske aviser.

- Dersom noen supportere ikke forstår og verdsetter en slik gave, kan de dra til helvete, sa Al Fayed til The Guardian etter avdukingen, og fortsatte like gjerne utskjellingen:

- Jeg vil ikke at de skal være supportere. Om de ikke forstår og tror på de tingene jeg tror på kan de gå over til Chelsea, eller hvor som helst. Folk fra hele Storbritannia vil stå i kø for å komme hit og se statuen, og det er noe som jeg og alle andre burde være stolte av, kommenterte Al Fayed.

Bemerkningene var et svar på at enkelte mente statuen ikke hørte hjemme utenfor Craven Cottage.

Michael Jackson var en god venn av klubbeier Al Fayed inntil musikkstjernens død i juni 2009, men besøkte Fulhams hjemmearena ved kun én anledning som Al Fayeds gjest tilbake i 1999.

Zamora-dobbel
Oppstyret rundt statuen lot imidlertid ikke til å forstyrre Brede Hangeland og de andre Fulham-spillerne, som tok en enkel 3-0-seier over gjestene.

Og tidenes mestscorende Fulham-spiller i Premier League, Bobby Zamora, var mannen som virkelig viste seg fram for vertene.

Midtveis i første omgang gjorde han 1-0 for Fulham etter å ha fått hele Blackpools banehalvdel for seg selv, mens han dunket inn 2-0 fem minutter senere etter innlegg fra Damien Duff.

Dermed sørget den i år skadeplagede spissen for at vertene kunne gå til garderoben med en betryggende 2-0-ledelse, og de oransjekledde gjestene hadde litt av en oppgave foran seg i den andre omgangen.

Hangeland med assist
Oppgaven ble ikke mindre vanskelig da Dickson Etuhu ordnet tremålsledelse for Fulham knappe 20 minutter før full tid, etter en sjansebonanza med et stolpeskudd før Brede Hangelands sleivspark av en avslutning endte opp som en perfekt assist til nigerianeren.

Blackpool fikk sine sjanser til et trøstemål, uten å klare å omsette mulighetene til scoringer.

Dermed går gjestene en nervepirrende sesongavslutning i møte, ett poeng foran West Ham på nedrykksplass med sju kamper igjen å spille.

Fulham på sin side avanserte til en tiendeplass på tabellen med søndagens seier, men er fortsatt ikke helt trygge. Det er bare seks poeng ned til West Ham, i det som er et rotterace på den nedre halvdelen av tabellen i krigen om å sikre seg spill i neste års Premier League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere