*Nettavisen* Sport.

- De som ikke vil være her, kan gå

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Lørenskog anker poengstraffen og har fått positive signaler fra frustrerte spillere.

31.05.13 11:41

Torsdag kom det fram at ishockeyklubben Lørenskog blir straffet knallhardt for papirrot. Klubben får 20 minuspoeng og en bot på 30.000 kroner av Norges Ishockeyforbund.

Bakgrunnen er at Lørenskog leverte lisenssøknaden for neste sesong først 24. mai i år. Det var nesten tre måneder etter fristen.

Både spillere og trenere i klubben reagerte på den knallharde straffen. Poengtrekket betyr i praksis at Lørenskog, som satser hardt, ikke kan vinne GET-ligaen neste sesong.

- Anker saken
Fredag formiddag holdt klubben ekstraordinært styremøte, og etter det ble det holdt pressekonferanse. Der kom det fram at Lørenskog nå ønsker å anke den knusende dommen.

- Vi kommer til å anke saken, det er garantert. Vi mener en slik administrativ feil skal straffes med bot og ikke poengtrekk, sier styreleder Stig Atle Johnsen.

Styrelederen innrømmer at Lørenskog har somlet med papirene, men er overrasket over den knallharde straffen klubben nå har fått.

- Vi har nok tatt litt for lett på det, og tenkt at dette ordner seg. Men vi har hele tiden hatt en dialog med forbundet. Vi har ringt, sendt mail og snakket om dette, sier Johnsen.

Sportssjef Atle Olsen legger til at Lørenskog aldri har sett noen tegn fra forbundets side på at straffen skulle bli så streng som den ble.

- Ingenting har indikert at vi skulle bli straffet så hardt i de tilbakemeldingene vi har fått fra forbundet, sier Olsen på pressekonferansen fredag.

- Hadde vært verre
Det ble tidligere i uken spekulert i at Lørenskog kunne bli nektet eliteseriespill på grunn av denne saken. Sportssjef Olsen er glad det ikke skjedde.

- Hadde vi blitt nektet å stille, ville det vært verre. Vi ville trengt mange år på å komme tilbake. Vi hadde også satt spillere under kontrakt i en vanskelig situasjon, sier Olsen.

En rekke av klubbens spillere, spesielt de ferske, reagerte da straffen ble kjent torsdag. Nykommer Steffen Thoresen sa til TV 2 at han følte seg lurt av Lørenskog.

Det skjønner styreleder Johnsen godt. Det var han som hadde møte med Thoresen, og forsikret profilen om at alt ville gå i orden.

- Jeg skjønner den uttalelsen godt, jeg. Jeg sa til ham at vi hadde sendt inn papirene og at det skulle ordne seg. Jeg trodde aldri verden at vi skulle få 20 minuspoeng, sier Johnsen.

- Det var Steffen som hadde hørt rykter om dette, og spurte om det. Han er en spiller som ønsker å vinne, og det er vanskelig om du starter med 20 minuspoeng, sier han.

Spillere kan dra
Styrelederen sier videre at spillere som ikke ønsker å være i Lørenskog, ikke behøver å være det.

- Det er en risiko vi må leve med. Det er vår oppfatning at de som ikke ønsker å spille her, av forskjellige årsaker, kan gå et annet sted, sier han.

- Vi har latt spillere under kontrakt som ikke trives går før, vi. Men de få jeg har snakket med har sagt at de vil ta opp hansken, om vi gjør det, og være med å kjempe, sier han.

Johnsen sa også at Lørenskogs mål for neste sesongk, før straffen kom, var å vinne GET-ligaen. Nå satser klubben på NM-spill og seier i sluttspillet.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.