RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vidar Ruud, Scanpix

- De som var her gjorde jobben

Sist oppdatert:
BRANN STADION (TV2 Nettavisen): Før dagens kamp sa Azar Karadas i et intervju at det er tåpelig å legge en U21-kamp mot Luxenbourg til Bergen klokken 15.30 på en fredag. Etter kampen var han fornøyd med støtten fra de 246 tilskuerne.

NORGE U21 – LUXEMBOURG U21 5-0: Karadas leverte varene selv om han mener at slike kamper bør legges til mindre byer enn Bergen.

- Jeg hadde mye heller sett at kampen gikk i Sogndal enn her i Bergen, sier RBK-spissen til TV2 Nettavisen.

- Alle i Norge vet hvilket trykk det ville vært fra tribunene om Bergen hadde fått en A-landskamp, hevder han.

- Men jeg skal være forsiktig med å si noe mer ettersom jeg ikke vet hva slags kriterier og slikt som må til for å få en landskamp, innrømmer Karadas.

Kjekt å score

Tremålsscoreren var i alle fall fornøyd med publikums støtte under kampen.

- De som var her gjorde en god jobb og jeg hørte til og med at det var noen som ropte det gamle Azar-ropet mitt og det var veldig hyggelig, smiler U21-kapteinen.

- Og så var det jo kjekt å score tre mål på Brann stadion igjen og attpåtil få applaus for det, sier han med et lurt smil.

De første 45 minuttene kan oppsummeres som et godt gammeldags langt gjesp. Et par misbrukte sjanser pluss Ardian Gashi sin scoring var det eneste som var verdt å skrive hjem om. Spillet varmet nok litt mindre enn det de frostige tilskuerne hadde håpet på.

- Det var utrolig bløtt og veldig vanskelig å spille fotball utpå her i dag, så underlaget må ta sin del av skylden for at finspillet ikke var tilstede, forklarer Karadas.

- Likevel synes jeg vi gjennomfører en bra kamp og det bedret seg veldig etter pause da vi gikk høyere opp på banen, fortsetter han.

Sterkt resultat

To Karadas-mål på fem minutter i begynnelsen av andre omgang sluknet det som var igjen av gnist hos Luxenbourg-spillerne. Da RBK-kollega Jan Gunnar Solli headet inn 4-0 og Karadas fullførte sitt hat-trick med en flott enkeltprestasjon forsvant litt av gløden hos Norge også.

- Vi burde hatt noen mål til, men 5-0 er et sterkt resultat internasjonalt uansett så vi er godt fornøyd.

Frykter ingen

Nå gleder han seg til å se hvem de møter i kvalifiseringskampene som skal gå av stabelen i midten av november.

- Vi frykter ingen men jeg har opplevd å tape mot både Spania og Nederland på bortemålsregelen før, så kanskje en annen motstander enn de to ville vært å foretrekke, sier han.

- Nå er jeg litt usikker på hvem vi kan møte, så det blir en spennende trekning på mandag, avslutter han.

Med dagens tre scoringer er Karadas oppe på totalt 11 mål på lagets 8 kamper, ett mål bak Trond Fredrik Ludvigsen, som er toppscorer med dusinet fullt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere