RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp

- De spiller sesongens beste kamp hver gang

Sist oppdatert:
Liverpool-stjernene har sett seg lei misbrukte målsjanser.

Liverpool har hatt en brukbar første halvdel av sesongen, og ligger i skrivende stund på sjetteplass i Premier League

Seieren mot QPR i helgen gir et bilde på hvordan Liverpool-kampene har vært denne sesongen: Mange store sjanser, få mål.

Ifølge statistikkbyrået OPTA vant Liverpool 8-1 i skudd på mål og 25-7 i skuddforsøk mot QPR. Likevel endte kampen «kun» 1-0 til de røde fra Anfield.

- Makter ikke å drepe kamper
Nå har sjansesløsingen blitt et irritasjonsmoment for Liverpool-spillerne.

- Prestasjonene våre har vært veldig gode denne sesongen, og vi har skapt drøssevis av sjanser. Det største problemet så langt, er at vi ikke klarer å omsette sjansene i mål, sier Liverpools Stewart Downing ifølge The Mirror.

- Vi har ikke scoret nok mål, og vi makter ikke å drepe kamper. Vi er fullstendig klar over at vi ta vare på sjansene og drepe kamper, for på dette nivået blir man straffet om man ikke gjør det, fortsetter han.

Lei stolpe- og tverrliggerskudd
Downing tror Liverpool hadde meldt seg på helt i toppen om de hadde vært mer kliniske foran mål.

- Hadde vi tatt vare på mulighetene våre, hadde vi ligget i en mye bedre posisjon på tabellen, det er vi alle klar over, sier Downing.

Dirk Kuyt, som vanligvis havner på et tosifret antall scoringer i løpet av en sesong, har ennå ikke funnet nettmaskene.

Han innrømmer at det er alarmerende at Liverpool ikke tar bedre vare på målsjansene.

- Det rare er at vi ligger på topp når det kommer til stolpe- og tverrliggerskudd. Det er merkelig, sier Kuyt, og får støtte av Downing.

- Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har truffet stolpen eller tverrliggeren. Det er frustrerende, men jeg kommer nærmere og nærmere hele tiden, sier han.

- Spiller sesongens beste kamp hver gang
Liverpool har scoret 18 mål denne sesongen, men tre av scoringene har kommet etter selvmål fra lagene de har spilt mot. Kuyt mener også at motstandernes keepere har spilt over evne når de har møtt Liverpool.

- Det virker som om keepere som kommer til Anfield spiller sesongens beste kamp hver gang. Vi må håndtere det og ha tro på oss selv, påpeker nederlenderen.

- Noen ganger handler det om tilfeldigheter og flaks, og jeg tror på at slike ting kommer og går. Noen ganger er fotball slik, sier han.

Kuyt fnyser samtidig av de som mener at spillermateriellet som er for dårlig.

- Alle spillerne i stallen har bevist at de er i stand til å score mål. Hvis man ser de siste seks månedene av forrige sesong, ser man at vi scoret masse mål, forteller Kuyt.

Neste sjanse til å pynte på scoringsstatistikken kommer på søndag, når Liverpool spiller bortekamp mot Aston Villa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere