*Nettavisen* Sport.

- De spyttet på meg og nektet å gi meg ballen

Foto: PA Photos/Scanpix

Stjerneskuddet forteller om tøffe kår i Manchester City.

27.09.12 12:29

John Guidetti er regnet som ett av Europas største spisstalent, og imponerte stort forrige sesong da han var utlånt fra Manchester City til Feyenoord.

20-åringen kom til den engelske klubben allerede i 2009, og har senere vært utlånt til flere klubber. Så sent som i 2011 skrev han på en ny treårsavtale med City. Spissen er denne fredagen gjest hos talkshowkongen Fredrik Skavlan og der forteller han om hvordan det var å komme til Manchester City i så ung alder.

- Spyttet på meg
Svensken forteller at det ikke bare var lett å reise til et nytt land og møte nye lagkamerater. Han forteller også han fikk en meget tøff mottakelse i City-leiren.

- Folk spyttet på meg. Lagkameratene mine tok også skoene mine, klipte de i stykker på midten, og kastet dem i en søppeldunk, sier spissen til Skavlan ifølge Aftonbladet.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

- I Sverige er alle glad i hverandre. Det er «high-fives» og jubel når det blir mål. I England er det ikke sånn og det er tøft. På første trening fikk jeg ikke ballen. De tenkte at så lenge jeg ikke hadde ballen, kunne jeg ikke vise hvor god jeg var, forteller Guidetti.

Guidetti forteller videre at mange av lagkameratene i Citys yngre rekker ikke alltid tenkte så veldig langt i enkelte situasjoner.

- De snakket åpnet om familien min, da de kom på besøk hit første gang. De var for dumme til å skjønne at folk fra Skandinavia kunne engelsk, sier Guidetti.

LES OGSÅ:Nettavisen lanserer gratis Premier League-app

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO/ ANP/ OLAF KRAAK

- Imot Toure og Vieira
Guidetti lærte seg fort at man må ta tak i problemene som oppstår, og si klart ifra.

- Jeg har gått imot folk som Kolo Toure og Patrick Vieira, som er omtrent to meter høye. Jeg har sagt til dem: «Hei, ikke snakk om meg på den måten», forteller 20-åringen.

Etter å ha imponert for Feyenoord forrige sesong trodde mange at Guidetti ville bli tatt ut i den svenske EM-troppen i sommer. Dårlig kylling satte imidlertid spissen utenfor.

Guidetti ble syk av dårlig kylling i forkant av EM i Ukraina og Polen, og har vært ute med sykdommen i nesten et halvt år nå. Nå håper han å snart være tilbake på banen.

- Jeg har sluttet å spise kylling, avslutter Guidetti.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.