RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De styrket sine aksjer

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Per-Mathias Høgmo lot seg imponere av fire spillere.

Per-Mathias Høgmo pekte på fysikken etter at landslaget tapte 0-3 for et polsk ligalandslag som presset høyt og aggressivt.

- Vi tapte for mange en-mot-en-dueller, og det preget kampen for mye. Det gikk ut over det offensive spillet vårt. Fysikken må vi ha på plass. Vi må stå opp og matche motstanderne når vi får trøkk mot oss, sa Høgmo.

- Det handler om tempo, forflytning og råskap i duellspillet. Det har vært ekstremt fokus på ferdigheter i norsk fotball, men pendelen har kanskje svingt litt for mye. Vi må ikke glemme den fysiske dimensjonen.

LES OGSÅ: Nye tabber senket Norge

- Nyttige kamper
Landslagssjefen mener det har vært nyttig å møte to fysisk robuste lag under oppholdet i Abu Dhabi.

- Både Moldova og Polen er fysisk sterke lag. Mot Moldova greide vi å vende kampen, mot Polen tok vi over først da det var 11 mot 10.

Høgmo mener at det har vært en utbytterik tur, selv om han innkasserte sitt annet tremålstap på bare seks landskamper.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mange svar
- Individuelt fikk jeg veldig mange svar både på den ene og den andre skalaen, sa han og var mest villig til å utdype de positive beskjedene. Han trakk fram Morten Gamst Pedersen, Mohamed Elyounoussi, Jo Inge Berget og Erik Huseklepp og gjorde det klart at de har styrket sine aksjer på landslagsbørsen.

Han vil ikke være for hard med laget som skuffet mot Polen. Høgmo trakk fram skadene til Jo Inge Berget (kunne ikke spille) og Erik Huseklepp (måtte ut tidlig) som medvirkende til at det gikk som det gjorde.

Kjedelig
- Jo Inge var veldig viktig i den første kampen. Han bandt sammen midtbanen og frontleddet, og han sto fram som en voksen spiller med internasjonalt snitt. Erik har vært veldig frisk, og det var synd at han ble skadet i det første angrepet, sa han.

- Vi må ikke være altfor harde i vurderingen av et til de grader nykomponert lag.

Høgmo synes synd på Kenneth Høie, som slapp inn et tabbemål i debuten.

- Han hadde en fantastisk redning, av den typen som kan være matchavgjørende, men rett etter kom et skudd som han vurderte å holde, og som han slapp inn. Det var kjedelig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere