RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De tøffeste ukene i mitt liv

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Patrick Thoresens lag har ikke vunnet på en måned. Men mot Colorado lyktes nordmannen.

EDMONTON-COLORADO 1-5: - Det var gøy å score igjen etter 54 kamper uten mål. Da Tollefsen leverte i går, måtte jeg levere jeg også, ler Patrick Thoresen, som ikke hadde scoret i NHL siden 17. oktober.

Ole-Kristian Tollefsen, den andre nordmannen i NHL, scoret sitt første NHL-mål noensinne natt til onsdag. Natt til torsdag scoret altså Patrick Thoresen sitt første mål siden oktober og det tredje totalt i den foreløpig korte NHL-karrieren.

14 poeng hittil
- Det har ligget i lufta en stund, jeg har hatt en del sjanser nå. Jeg var nede i hjørnet og presset Milan Hejduk, slo pucken ut til Fernando Pisano og slo inn returen etter et skudd, beskriver den 23 år gamle Edmonton-spilleren.

Det hjalp imidlertid lite for Oilers, som lå under 0-5 da målet kom 5,33 minutter ut i sisteperioden.

- Og derfor ble det ikke noe hæla i taket etter scoringen, forteller Patrick Thoresen.

Han står nå med tre mål og 11 assists denne sesongen, hans første i NHL. Nordmannen har toårskontrakt med det kanadiske laget, og gjør sitt beste for å vise lagledelsen at han er en mann å satse på foran neste sesong.

- Jeg har fått spille mye i det siste, og spesielt i de to siste kampene har jeg spilt veldig bra. Gjør jeg det i de siste åtte kampene, ser det mye bedre ut med tanke på neste år, sier Thoresen til Nettavisen.

- Det er en viktig periode for meg personlig. Det er viktig å vise at jeg vil være med neste år, at jeg vil være med å bidra. Og det er bra med tanke på VM også.

Mot klubbrekord
Den inneværende sesongen er allerede spolert for Edmonton. Oilers har ikke vunnet en kamp siden overgangsvinduet stengte, og er for lengst ute av sluttspilldiskusjonen.

- Det har vært de tøffeste tre ukene i min karriere. Jeg har aldri vært med på noe lignende, å tape 13 kamper på rad.

Klubbrekorden er på 14 strake tap. Alle teoretiske håp om en sluttspillsplass forsvant også denne uka. Aldri tidligere har Edmonton vært helt sjanseløse på en sluttspillsplass når ni kamper gjenstår av sesongen.

- Men vi spiller med 10-12 rookies, og har mange skader på sentrale spillere, så det er ikke så lett, sier Thoresen til Nettavisen, og begynner å ramse opp Daniel Tjärnqvist, Steve Staios, Jan Hejda, Jarret Stoll, Ales Hemsky. Alle er viktige brikker.

- Vi har faktisk ingen backer igjen i AHL (farmerligaen) som har kontrakt med laget. Vi måtte plukke opp en back fra juniorligaen, som skrev kontrakt før sesongstart. Det sier sitt om situasjonen, mener den tidligere Storhamar- og Djurgården-spilleren.

Colorado har for øvrig vunnet ni av de ti siste kampene. Dermed kan de fortsatt nå sluttspillet.

Vil du ha flere sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere