RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De United-supporterne burde utestenges på livstid

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Det mener en tidligere Manchester United-spiller.

Forrige uke kom sannheten om Hillsborough-tragedien frem. Da viste seg at det ikke var Liverpool-fansen som hadde skyld i tragedien som kostet 96 mennesker livet i 1989.

- Dagens rapports er svart-hvit. Liverpools-fansen har ikke skyld i katastrofen. Autoriteter forsøkte å gi et feilaktig og urettferdig bilde av hendelsen, sier den britiske statsministeren Dave Cameron.

Hetset av United-fansen
Det er normalt litt drittkasting mellom supporterne under fotballkamper, men mange reagerte sterkt da en liten gruppe United-supportere begynte å hetse den tragiske hendelsen som fant sted 23 år siden.

«It's never your fault, it's never your fault, always the victims, it's never your fault.» sang United-fansen under lørdagens 4-0 seier over Wigan.

Dette utspillet får mange til å reagere.

«Samtlige klubber, med unntak av Manchester United, viste respekt. Enkelte United-fans gjorde skam på seg selv ved å synge denne sangen», skrev Express etter lørdagens kamp.

De får støtte av den tidligere United-spilleren Joe Jordan.

- Man er nødt til å fjerne det
- Jeg kan ikke helt forstå hvorfor folk kommer til fotballkamper når de har et slikt fokus i hodet, forteller Jordan til BBC.

- Man er nødt til å fjerne det, sier den tidligere United-profilen, som spilte for klubben mellom 1978 og 1981. Jordan legger til at han håper at alle som kommer med slike utsagn burde bli utestengt på livstid.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

BØR UTESTENGES: Tidliger United-spiller Joe Jordan mener United-supportere som hetser Hillsborough-tragedien burde utestenges på livstid.
BØR UTESTENGES: Tidliger United-spiller Joe Jordan mener United-supportere som hetser Hillsborough-tragedien burde utestenges på livstid.

Nå håper han at det ikke vil komme lignende hendelser når Liverpool tar imot Manchester United på Anfield søndag ettermiddag.

- Det som blir ropt ut har ingenting med fotball å gjøre, sier Jordan.

- Det er ikke spillerne som blir påvirket, det er familiene. Hverken de eller jeg kan forestille oss hvor mye smerte disse menneskene har gått igjennom, avslutter han.

- Refererte ikke til Hillsborough
Drasdo, som er leder i Manchester United Supporters Trust, sa i en pressemelding at sangen ikke hadde noen som helst relasjon til tragedien.

- Vi fordømmer alle sanger relatert til Hillsborbough og andre tragedier, akkurat som vi fordømmer sanger om München-tragedien, sier Drasdo.

- Vi hørte den vanlige anti-Liverpool-sangen, men til tross for at noen hevder det motsatte, var ingenting rettet mot Hillsborough-tragedien, avslutter han.

Liverpool møter United
Førstkommende søndag barker de to storklubbene sammen på Anfield.

I forkant av oppgjøret møtes United-direktør David Gill og Liverpool-direktør Ian Ayre til samtaler for å legge et lokk over den spente spenningen som har kommet etter at sannheten bak Hillsborbough så lyset forrige uke. Nå håper de på å uskadeliggjøre eskalerende spenninger mellom de to klubbene før Premier League-oppgjøret.

United har imidlertid ingen planer om å gjennomgå opptak fra et overvåkningskamera i et forsøk på å identifisere de ansvarlige for utsagnene, men klubben er fast bestemt på å gjøre alt for å sikre at turen til Anfield går uten problemer.

Flere klubber viser sin støtte
Det er ikke bestemt om det vil bli ett minutts stillhet i forkant av søndagens oppgjør på Anfield, men det blir trolig lagt ned blomsterkranser fra begge lag.

Også andre Premier League-lag viser sin støtte til Liverpool.

Under oppgjøret mellom Reading og Tottenham viste lagene sin støtte ved å spille «You’ll Never Walk Alone»

(Artikkelen fortsetter under bildet).

LIVERPOOL-STØTTE: Reading hedret ofrene fra Hillsborough-ulykken under kampen mot Tottenham.
LIVERPOOL-STØTTE: Reading hedret ofrene fra Hillsborough-ulykken under kampen mot Tottenham.

Everton vil vise sin solidaritet med Liverpool etter rapporten om Hillsborough, med en hyllest før mandagens hjemmekamp med Newcastle.

De vil bruke storskjermene til å hylle ofrene fra 1989 med bilder av de 96 som omkom.

Kampen mellom Liverpool og Manchester United kan du følge i vårt livestudio NaLive.no fra kl. 14:30 på søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere