RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De vil gjøre hverandre bedre

Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) i verdensmestertrøyen og Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) i den grønne trøyen.
Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) i verdensmestertrøyen og Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) i den grønne trøyen. Foto: Laurent Cipriani (Ap/Scanpix)
Er det plass til Thor Hushovd og Philippe Gilbert på samme lag? Her er ekspertenes dom!

- Begge to er klassikergutter, men jo sterkere laget er – jo bedre er det. Jeg tror BMC Racing kommer til å skremme de andre lagene litt. Det mest spennende blir kanskje å se hvilke hjelperyttere de to får, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Les også: BMC bekrefter Gilbert-avtale

Philippe Gilbert har hatt all makt i Omega Pharma-Lotto denne sesongen. Han har vunnet en bråte ritt, blant annet alle Ardenner-klassikerne.

Men også laget fortjener å ta del i den æren. Jelle Vanendert, Jurgen Roelandts og André Greipel er blant ryttere som har gjort det hele mulig for Gilbert å angripe mot slutten av rittet.

- Vil gjøre hverandre enda bedre
Thor Hushovd har måttet kjempe for maten i Garmin-Cervélo. I Paris-Roubaix var Garmin-Cervélo favoritter og dominerte, men det var hjelperytter Johan Vansummeren – og ikke Hushovd – som stakk av med seieren.

Neste sesong må nordmannen igjen kjempe seg i posisjon, ettersom Gilbert ble offentliggjort som BMC Racing-rytter foran neste sesong.

Van Oudenhove tror likevel ikke at det blir for problematisk for 33-åringen.

- De begynner å bli mer og mer like som ryttere. Thor har beveget seg litt bort fra spurtrollen, og har fått mer klem på avslutningen i stigninger. Gilbert vinner ofte med samme framgangsmåte. Nå bor begge to i Monaco, og jeg tror de vil gjøre hverandre enda bedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Ser du på det som et problem eller en styrke å ha to slike ryttere på samme lag?

- For meg er det en styrke, men det er viktig at begge to har riktig innstilling. Når sterke personligheter maser om at de skal vinne det og det rittet, fungerer det ikke. Slike ting preger resten av laget også. Thor og Philippe har vist at de er gode venner, de kommer til å opptre profesjonelt som lagkamerater og vil gi BMC Racing mange seirer, tror Van Oudenhove.

- Slik du ser det, har Hushovd gjort det beste valget da han gikk til BMC Racing?

- I Hushovds posisjon er det en del lag som kunne ha vært en god løsning for ham. Han ville ha vært en skjermet rytter uansett, og flere av WorldTour-lagene er rustet til å takle de fleste rittene. Jeg tror BMC var et godt valg, men det fantes også andre gode valg.

Kaggestad: - Kan bli fantastisk
Både Gilbert og Hushovd har skrevet under på treårskontrakter hos BMC Racing. Cadel Evans signerte nylig en avtale som gjelder ut 2014. Fra BMC Racing-hold er Hushovd forespeilet en sentral rolle under Paris-Roubaix, mens Gilbert «kommer til å bli en av lederne under klassikerne».

Tradisjonelt vil Gilbert passe best til ritt med tøffe bakker som Ardenner-klassikerne, mens Hushovd er best i langvarige sliteritt som Paris-Roubaix. Hushovd har aldri lyktes under Flandern rundt, mens belgieren har blitt nummer 9, 4 og 3 de siste tre årene.

- Hvis Thor er i toppslag, blir det spennende allerede fra Milano-Sanremo å se hvordan BMC disponerer laget sitt. Det blir morsomt å følge med på det. Dersom lagfølelsen er sterk og alle guttene er enige om hvordan de skal kjøre, og kjører for laget og ikke seg selv, vil dette gå veldig bra, sier Mads Kaggestad til tv2sporten.no.

- Hva med konkurransen mellom Gilbert og Hushovd, som har mange av de samme styrkene?

- Jeg tror de kommer til å spille hverandre gode, dele på å gå i brudd og angripe annenhver gang. Så lenge de har en felles forståelse for hvordan det skal kjøres, og laget har førsteprioritet, så kan det bli fantastisk bra, mener Kaggestad.

PS! Det ryktes at Philippe Gilbert allerede har fått med seg Adam Blythe som hjelperytter fra Omega Pharma-Lotto til BMC Racing foran neste sesong.

Hva mener du? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under denne artikkelen - eller i vårt diskusjonsforum!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere