RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De vil prøve å påvirke dommeren

Foto: Nick Potts / PA Photos / NTB scanpix
Tøff atmosfære venter England.

Det er duket for toppoppgjør i gruppe H når England gjester Montenegro i tirsdagens VM-kvalifisering. «Three Lions» har en tøff utfordring i vente.

Gruppeleder Montenegro har fått en glimrende start på kvalifiseringen, og står med 13 poeng etter fem kamper. Før tirsdagens oppgjør har montenegrinerne et forsprang på to poeng ned til England på annenplass.

Engelskmennene brynet seg på Montenegro også i kvalifiseringen til fotball-EM i 2012. Den gang maktet ikke stornasjonen å slå den lille Balkan-staten og spilte uavgjort i begge møtene. Det ønsker Roy Hodgsons lag å gjøre noe med, og samtidig ta over kontrollen i gruppe H.

– Vi visste dette vil bli en tøff kvalifisering fra første dag. Bare tiden vil vise om vi tåler et tap tirsdag, men vi drar ikke dit for å tape. Hvis Montenegro vil ha alle poengene, må de forhåpentligvis spille meget godt. Vi har ingen intensjon om å ha en dårlig dag. Vi kommer til kampen med selvtillit, sier Hodgson, som så laget sitt slå lille San Marino hele 8-0 fredag.

– Må holde hodet kaldt
Med seier blir England ny gruppeleder, og har fordelen med tre hjemmekamper på de fire siste i kvalifiseringen. Tap vil gi Montenegro en ledelse på fem poeng, som kan bli tøft å ta igjen.

Forrige gang «Three Lions» var i Podgorica var for 17 måneder siden. Den gang endte kampen 2-2, men huskes best for Wayne Rooneys spark mot Miodrag Dzudovic og hans påfølgende utvisning. England-kaptein Steven Gerrard ber lagkameratene hans om å holde hodet kaldt.

– Det blir veldig viktig at vi klarer å være elleve spillere på banen. De vil prøve å påvirke en hver avgjørelse og få dommeren til å ta forhastede beslutninger. Jeg er sikker på at vi får en god dommer, men vi må selv klare å holde hodet kaldt, sier Gerrard.

– To Ferrarier
Montenegro kan vise til en målfarlig spissduo ved Mario Vucinic og Stevan Jovetíc. Begge har skapt seg et navn i italiensk serie A. Vucinic er kaptein og står med 14 landslagsmål siden landet løsrev seg fra Serbia i 2006. Juventus-stjernen ser fram til å måle krefter med England igjen.

– For Montenegro er en kamp mot England spektakulært. Ingen vil gå glipp av den. At vi aldri har kvalifisert oss til et VM eller EM, gir oss ekstra motivasjon til å fortsette den gode kvalifiseringen vi har hatt til nå, sier Vucinic.

Landslagstrener Branko Brnovic regner med England kommer til å løpe mest i tirsdagens oppgjør, men at gjestene også vil passe seg for vertens angrepstrussel.

– Vi parkerer kanskje bussen i forsvaret, men vi har to Ferrarier på topp, sier Brnovic. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere