RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- De ville vel ikke sette helsa mi på spill

Sist oppdatert:
- Det er like stort for meg å gjøre det første offisielle hoppet, sier Anette Sagen.

HELGELAND (ANB): Remma-hopperen ble snytt for æren av å være den aller første utfor hoppet i nye Holmenkollen, men det bryr hun seg ikke om.

Les også: Storm mot Romøren
Og: Sorry, Anette, du ble ikke først

Bjørn Einar Romøren og Kollenhopp kuppet åpningen av bakken tirsdag kveld, og 11 hoppere testet bakken med Romøren som førstemann.

- Jeg visste at de skulle teste bakken. Alt annet ville være unormalt. Det kunne faktisk være noe «krisegær’nt» med bakken, og de ville vel ikke sette helsa mi på spill, sier Anette til Helgeland Arbeiderblad.

Glad for engasjementet
Sagen landet på Gardermoen klokka 11 i dag. Hun er overrasket over alt oppstyret som denne saken har skapt, men er glad for det enorme engasjementet rundt åpningen av nye Holmenkollen og jentehopping.

- Men for meg er det ikke viktig hvem som var prøvehoppere. Jeg er fortsatt veldig stolt over å få være den første offisielle hopperen som setter utfor i nye Holmenkollen, sier Anette Sagen i en pressemelding.

- Det er jo i grunnen veldig hyggelig at engasjementet og interessen rundt jentehopping er så stort. Vi som driver med jentehopping er også veldig glad for at Norge, og spesielt Oslo kommune, sender dette signalet til resten av verden. Det er viktig for utviklingen av jentehopping framover, sier Sagen videre.

Bruker ikke energi på dette
- Nå venter jeg på bagasjen som faktisk ikke ser ut til å komme. Det hadde vi en viss anelse om, og jeg tok hoppstøvlene i håndbagasjen, sier hun til Helgeland Arbeiderblad på telefon fra flyplassen.

Reserveski har hun stående i Oslo

Anette mellomlandet i Paris etter en lang flytur fra Japan, og fikk noen timer på Charles de Gaule-flyplassen.

- Jeg sjekket nettet og fikk se alt oppstyret, og det er klart jeg er skuffet over at dette på en måte overskygger det som skal skje i kveld. Men jeg vil ikke bruke energi på dette nå, for jeg trenger alt jeg har av energi til hoppet i kveld. Jeg er faktisk litt døgnvill, sier hun.

Sportssjefen imponert
Sportssjef i hopp Clas Brede Bråthen er imponert over hvordan Anette Sagen takler dette.

- Det sier alt om hvorfor Anette er blitt en av de mest meritterte hopperne våre. Hun bryr seg ikke om at det har vært hoppet i bakken, eller hvem. Jeg synes det nå er enda større grunn til å møte opp i dag, og vise sin respekt for Anette Sagen, og for Oslo kommune som har git oss dette fantastiske anlegget, sier Clas Brede Bråthen i en pressemelding.

På autopilot
I selve hoppet i kveld har Anette bestemt seg for å kjøre på autopilot.

- Jeg har gode folk som hjelper til med forberedelsene, og skiene mine blir blant annet smurt opp nå. Å hoppe i en helt ny bakke er en utfordring, men jeg har såpass erfaring at det skal gå bra. Jeg får bruke autopilot og regne med at de har satt den rette farten, sier Anette som først og fremst skal bruke dagen til å forberede seg.

- Nå trenger jeg både mat og en god dusj. Jeg håper at all ståheien om gårsdagens hopping ikke blir hovedtema i dag, sier hun.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere