- De viser dårlig sportsånd

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Kjetil Rekdal raser mot det han mener er ufint spill av Odd Grenland.

ODD GRENLAND - AALESUND 2-2:

SKIEN (Nettavisen): Verken Odd Grenland eller Aalesund kom til søndagens kamp med noe godt utgangspunkt: Tre poeng på tre kamper var mindre enn man hadde håpet på både i Telemark og på Sunnmøre.

Og søndagens match ga da heller ingen indikasjon på at det var to medaljekandidater som møttes.

Ikke var det en spesielt god fotballkamp.

Det kom fire mål, men egentlig var det ikkespesielt mange målsjanser heller.

Men temperatur, det var det.

Les alt om runden her!

- Grisetaklinger
Etter kampen er Aalesund-trener Kjetil Rekdal såpass frustrert at han ikke legger noen skjul på sin frustrasjon når han snakker med Nettavisen.

- Morten Fevang har noen grisetaklinger, og Daniel Arnefjord blir regelrett kvestet. Det var i hvert fall to taklinger som burde gitt rødt kort, sier Rekdal.

Det er imidlertid ikke det Aalesund-treneren er minst fornøyd med.

- Jeg er skuffet over at Odd ikke spiller ut ballen når våre spillere ligger nede med skade. Mot slutten av kampen ligger Jason Morrison nede, og Odd fortsetter å gå opp i angrep. Det synes jeg er dårlig sportsånd, og det sa jeg fra om til Dag Eilev Fagermo etter kampen, forklarer Rekdal.

- Men det er greit, man trenger ikke lage en stor sak ut av det, legger han til.

- Ble liggende mye nede
Men vi klarer ikke å legge saken helt fra oss. Odd-kaptein Morten Fevang er nemlig ikke helt enig med Rekdal i sistnevntes vurderinger.

- Tenker han på en av de 100 gangene som Morrison lå nede? spør Fevang retorisk når Nettavisen viderebringer Rekdals utvetydige budskap.

- Hva mener du med det?

- Jeg mener bare det jeg sier. Aalesund-spillerne ble liggende fryktelig mye nede, svarer Fevang.

Kapteinen pådro seg et gult kort i andre omgang, da han kastet seg inn i en takling etter å selv å ha spilt ballen litt for langt framover.

- Var på ballen
Han er ikke enig med Rekdal om at han fortjente rødt kort. Ikke gult heller, egentlig.

- Jeg må se den taklingen min om igjen. Men etter hva jeg husker, og det folk har sagt til meg, var jeg på ballen. Og jeg gikk ikke inn med knottene først, hevder Fevang.

Og om Odd burde spilt ut ballen oftere?

- Jeg kan ikke huske at Aalesund spilte ut ballen, de heller, svarer Fevang.

Unggutt med assist
Han tenker først og fremst på det første målet i kampen. På Aalesunds høyrekant gikk unggutten Christian Myklebust opp i duell med Odds venstreback Paul Addo.

Myklebust vant ballen, Addo ble liggende igjen på bakken og vred seg i smerte.

19 år gamle Myklebust lot seg ikke be to ganger, og la ballen inn foran mål der Demar Phillips fikk en enkel jobb med å ekspedere kula videre inn i nettet.

Et tynt besatt, men helt enstemming Skagerak Arena protesterte, men dommer Dag Vidar Hafsås mente at alt hadde skjedd etter regelboka – og Aalesund var i føringen.

- Jeg mener ikke det var noe frispark, det var en fair duell. Det var godt å se den gå inn, sier 19-åringen til Nettavisen.

- Fortjente ikke å vinne
Til pause sto det 1-0 til gjestene, men i andre omgang hevet Odd seg. Og da den hjemvendte sønn, Frode Johnsen, headet inn utligningen snaue kvarteret ut i omgangen, håpet mange i Skien på sesongens første seier på eget gress.

Men samtidig ville ikke Aalesund la muligheten til å ta sine første poeng i Skien på eliteserienivå gå fra seg.

Odd-forsvaret rotet på et hjørnespark imot, og Peter Orry Larsen kunne sette inn 2-1 for bortelaget med ni minutter igjen å spille.

Men tre minutter før full tid var Frode Johnsen på plass igjen, da ballen landet rett i beina hans etter en Odd-corner.

2-2, og poengdelingen var et faktum i Skien. Johnsens tredje seriemål etter hjemkomsten fra Japan.

- Det er selvfølgelig surt å miste seieren mot slutten. Men totalt sett fortjente vi ikke å vinne, vi var ikke gode nok, oppsummerer Kjetil Rekdal.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.