RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Getty)

- Deg og meg, Suzann

Sist oppdatert:
USAs største golfstjerne har ett ønske.

KILLEEN CASTLE (Nettavisen):

- Deg og meg i første kamp på søndag. Si det til kapteinen din.

Det skal Cristie Kerr (33), den høyest rangerte spilleren på det amerikanske laget i Solheim Cup, ha sagt til Suzann Pettersen (30) foran denne helgens Solheim Cup – golfduellen mellom USA og Europa.

Kerr ønsker seg nemlig revansje. Vi spoler tilbake til midten av mai i år. Suzann Pettersen og Cristie Kerr har spilt seg fram til finalen i årets eneste matchspillturnering på LPGA-touren, Sybase Classic.

Før det siste hullet ledet en dypt konsentrert Suzann Pettersen med ett hull, og da hun satte sin seks meter lange birdieputt på den 18. greenen var seieren og de to millioner kronene som lå i potten, utenfor Kerrs rekkevidde.

- Kapteinen vet best
Derfor skal Kerr, rangert som den tredje beste spilleren i verden, altså ha ytret ønske om å møte Suzann, den nest beste spilleren i verden, under singlekampene som avgjør hele Solheim Cup på søndag.

- Hun vil ha revansje, ja. Vi får se om hun får det, sier Suzann Pettersen til Nettavisen.

Når Nettavisen konfronterer Kerr med uttalelsene, er ikke den amerikanske jenta like opptatt av revansje som det Suzann påstår hun er.

- Jeg vet at hun har spredd det der, og det vet jeg fordi hun har sagt hun skal gjøre det, sier Kerr til Nettavisen.

- Om jeg møter henne er det strålende, fordi det er flott om den høyest rangerte fra USA møter den høyest rangerte europeeren. Det blir en bra match, sier Kerr før hun totalt avviser hevntrangen.

- Kapteinen vet best hvordan laget bør se ut, og dette handler ikke om personlig revansje eller en hevnkamp.

Påstår Kerr.

I Solheim Cup spilles det matchplay, rene dueller enten to mot to eller en mot en, på golfbanen. Det gjør turneringen mer publikumsvennlig enn vanlig turneringsgolf, og det gjør også at det hele blir mer personlig. Selv om alle understreker at laget er viktigst.

- Åpent
Juli Inkster, det amerikanske lagets veteran og spillende visekaptein, bruker en eventuell duell mellom Pettersen og Kerr som eksempel på hvor åpent det er.

- Det er det som er så bra med dette formatet. De kan sikkert spille ti ganger mot hverandre og Suzann vil vinne fem og Cristie fem, sier hun.

For Pettersen er det ikke spesielt viktig hvem hun slår, og det er heller ikke viktig hvem hun spiller på lag med i fouresome og fourball-konkurransene de to første dagene.

- Vi trenger 12 gode spillere til å prestere like bra. Her er det 12 likeverdige spillere. Man vinner ikke dette alene, understreker Suzann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere