*Nettavisen* Sport.

- Deilig å bevise at vi kan spille god fotball

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Landslaget imponerte voldsomt mot sveitsiske stjerner.

13.10.12 04:45

SVEITS - NORGE 1-1 :

BERN (Nettavisen): - Vi var litt småskuffet i garderoben etter kampen.

Ordene tilhører John Arne Riise og sier mye om prestasjonen det norske landslaget nettopp hadde levert fredag kveld.

Norge spilte en strålende bortekamp, skapte drøssevis av sjanser og var et stolpeskudd unna en helt fortjent seier mot stjernegalleriet til Sveits. At storspillet kom i VM-kvalifiseringens tøffeste bortekamp passet ekstra godt.

Les mer om kampen her.

De som var i mixed zone etter kampen vil trolig skrive under på at stemningen er blitt merkbart lettere i den norske troppen.

Ikke bare fordi Norge kom tilbake fra 1-0 og kapret det viktige bortepoenget, snarere fordi troen er tilbake på at dagens landslag er godt nok for å klare en VM-plass.

- Det var en godt gjennomført kamp, og jeg synes alle gjorde en kanonjobb. Det er deilig for oss å bevise at vi kan spille god fotball, sier Riise til Nettavisen og resten av pressekorpset etter kampen.

Tre grunner til å smile
Det var nemlig mye å glede seg over for Drillo og de som ønsker det norske landslaget godt. Nå har Norge plutselig fått tre gode grunner til å glede seg til resten av VM-kvaliken:

1: Rune Almenning Jarstein leverte en bunnsolid opptreden i mål, etter mye keeperfokus de siste landskampene.

2: Alexander Søderlund og Vegard Forren viste at de er mer enn gode nok for dette nivået.

3: Endelig fungerte lagarbeidet optimalt, både offensivt og defensivt.

Når Kypros venter neste uke, kan igjen landslagsilden være tent for fullt.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Assistenttrener Ola By Rise er imponert av det han fikk se av Forren og Søderlund mot Sveits.

- Det så ut som de hadde spilt et tosifret antall landskamper fra før, sier By Rise til Nettavisen.

Også landslagssjef Egil Drillo Olsen var fornøyd etter kampen.

- Det var mange som var gode i dag, men dette var en laginnsats og en lagseier, sier Drillo etter kampen.

Hangeland-scoring
Den store helten ble kaptein Brede Hangeland. Forsvarskjempen steg til værs på Riises perfekte corner og stanget inn utligningen bare minutter etter at Sveits hadde tatt en ufortjent ledelse.

- Det var en veldig fin corner fra John Arne, og jeg så veldig tidlig at det fort kunne bli mål. Da var det bare å stupe inn. Deilig å få et mål, sier Hangeland.

Også han hadde bare lovord å si om landslagstroppens ferskeste spiller Vegard Forren. De to dannet stopperpar for første gang og storspilte gjennom hele kampen.

- Det fungerte bra, og han imponerte meg. Jeg forventet at han skulle være upåvirket og gjøre en god jobb, han er en kul fyr som ikke blir så fort preget av stundens alvor. En sterk prestasjon, skryter Hangeland.

Selv er Forren fornøyd med sin debut fra start i en kvalifiseringskamp.

- Det var en sinnssyk stor opplevelse. Det er sånne kamper man har lyst til å spille, og når vi gjør en såpass god prestasjon er det artig å være en del av det, sier han.

SPILLERBØRS: Slik spilte Norge mot Sveits

Molde-stopperen synes samarbeidet med Hangeland gikk som en drøm.

- Det er lett å tilvenne seg å spille med såpass gode stoppere. Med tanke på at det var første kampen, føler jeg at det fungerte veldig bra, sier han.

Forren kunne fort ha havnet på scoringslisten i sin ilddåp som Hangeland-makker. I første omgang steg han til værs på en corner fra Espen Ruud, men kun en kanonredning fra keeper Diego Benaglio hindret nettsus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/KEYSTONE/Laurent Gillieron

- Jeg hadde fokus på å treffe ball, og det gjorde jeg. Det var surt å se at den ikke gikk inn. Jeg så bare keeperen lå og flagret i mål, så det var en god redning, sier Forren om gigantsjansen.

Stolpeskudd fra Tarik
Mot slutten skapte også Norge nok sjanser til å vinne kampen. Tarik Elyounoussi hadde den største sjansen, da han rev seg løs og skjøt i stolpen og ut. Ekstremt bittert, mener Rosenborg-spilleren, som for øvrig var en av Norges beste på Stade de Suisse fredag.

- Jeg gikk for presisjon i stedet for kraft, og prøvde å skru den i lengste hjørne. Det var ganske kjedelig å se den gå i stolpen. Vi skal være fornøyde med ett poeng i en tøff bortekamp, men det er bittert når man vet at man var så nære seieren, sier han etter kampen.

Tirsdag venter Kypros til nok en tøff bortekamp. Det er bare å begynne å glede seg.

Slik startet Norge:
Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud, Brede Hangeland, Vegard Forren, John Arne Riise, Daniel Braaten, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nordtveit, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi, Alexander Søderlund.

Slik startet Sveits:
Diego Benaglio, Stephan Lichtsteiner, Johan Djourou, Steve von Bergen, Ricardo Rodriguez, Gökhan Inler, Valon Behrami, Xherdan Shaqiri, Tranquillo Barnetta, Granit Xhaka, Eren Derdiyok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.