- Deilig å bo på rom med

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Nettavisen var med da gitarkameratene Øystein Pettersen og Anders Gløersen testet VM-fasilitetene.

22.01.11 10:08

SORIA MORIA (Nettavisen): - Det går egentlig litt på rundgang hvem vi deler rom med, sier Øystein Pettersen, bedre kjent som Pølsa.

- Men vi har en tendens til å havne sammen likevel. Vi bor egentlig alltid sammen, legger han til med et glis.

- Ja, vi bor påfallende ofte sammen, erkjenner Anders Gløersen.

- Like barn leker best, fastslår Pølsa P. med et enda bredere smil.

De to Oslo-guttene sitter i hver sin seng i et rom på Soria Moria Hotell, i åsen overfor Holmenkollen. Og klimprer på hver sin gitar.

Nettavisens fotograf smyger seg langs gulv og vegger for å få foreviget duoen på en mest mulig fordelaktig måte.

VM-samboere. Kanskje ...
Vi er invitert med inn i det aller helligste. Her skal Pettersen og Gløersen bo under VM på ski, der begge har lyst til å ta gull på sprinten. De håper i hvert fall de skal bo her.

Enn så lenge er ingen av dem tatt ut. Men begge har gode muligheter til å bli det.

Pettersen er foreløpig nummer én i køen, ettersom han ble nummer tre i Düsseldorf før jul. Den eneste som har bedre plassering enn ham i et relevant kvalifiseringsrenn, er Ola Vigen Hattestad, som uansett har friplass i VM som tittelforsvarer.

Gløersen står litt lenger bak, men er for fullt med i kampen. Ikke minst på bakgrunn av det han gjorde i Holmenkollen for snart et år siden, under prøve-VM. Der viste han det mange spesielt interesserte hadde en mistanke om fra før: VM-løypa er som skreddersydd for hans spisskompetanse, som er høy maksfart på korte oppløp.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Paul Weaver

Brede glis og lure smil
Også Pettersen la inn en god søknad i fjor vinter. Da ble han den første olympiske langrennsmesteren fra Oslo skikrets siden Ivar Formoe vant femmila i Innsbruck i 1976. Pettersen gikk til topps i lagsprinten i Vancouver, sammen med Petter Northug.

- Jeg håper virkelig Gløersen kommer til VM, sier Pettersen.

- Men ikke på min bekostning!

Det er så avgjort Pettersen som snakker mest og gliser bredest. Gløersen sitter mest og smiler lurt mens kompisen snakker.

At begge håper de blir romkamerater også under VM, er ingen hemmelighet. Dynamikken i rommet er merkbar. Guttene er trygge på hverandre. Og utfyller hverandre.

Les Nettavisens intervju med Øystein Pettersen i september:
«Pølsa» Pettersen slakter seg selv

Les Nettavisens intervju med Anders Gløersen i september:
- Har skjønt at jeg kan være VM-favoritt

- Han er litt treig
- Hva er det mest negative du kan si om Gløersen som romkamerat, Pettersen?

- At han er litt treig. Han har alltid så god tid. Bedre tid enn vi egentlig har. Det er lett å bli dratt ned på hans nivå.

- Og hva er det mest negative med Pettersen, Gløersen?

- Han stresser meg opp! Alt skal gå så fort.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Paul Weaver

De har imidlertid mye mer positivt enn negativt å si om hverandre. Og innrømmer at egenskapene de allerede har omtalt som negative også har sine positive sider.

- Han er veldig flink til å beholde roen, og er trygg på seg selv. Han er rett og slett en kjernekar. Det er deilig å bo på rom med Gløersen, sier Pølsa og ser på kompisen.

- Synes du det, altså? Pølsa er først og fremst veldig fin å snakke med, og det er lett å diskutere ting med ham. Jeg har lært veldig mye av ham helt siden vi var sammen på Team Manpower. Ikke bare om langrenn, men også om andre ting. Gitarspilling, for eksempel, sier Gløersen.

Gitarkameratene
Og nettopp gitarspilling er et viktig stikkord. Mens Petter Northug kobler av med poker mellom slagene, kobler sprintgutta av med musikalsk utfoldelse. Pettersen og Gløersen er kanskje de aller mest ivrige.

Begge hevder de ikke er gode. Men de jobber hardt for å bli det.

- Gitarene er alltid med når vi skal på samling. Og de blir nok med til VM også, sier Pettersen, som angivelig er den beste av de to.

Best av skiløperne er det likevel ingen av dem som er. Den prisen deler de ut til kongen fra fjorårets junior-VM, Pål Golberg fra Hallingdal.

- Han begynte å spille gitar samtidig som Pølsa og er blitt helt rå. Han er vårt forbilde, sier Gløersen.

- Ja, Pål er rå, istemmer Pølsa.

- Men det er fordi han kommer fra et sted det ikke er noe annet å gjøre enn å spille gitar. Det er annerledes for oss bygutta, sier Pettersen – som akkurat nå fordyper seg i «Heart of Gold», «Tougher Than The Rest» og «Thunder Road» på gitar og munnspill.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Paul Weaver

Håpet på Springsteen
- Rå låter, konstaterer Linderud-gutten, som allerede behersker «The River» til terningkast seks, og som hadde en drøm om at Bruce Springsteen skulle dukke opp som pauseunderholder mellom heatene i ski-VM.

Det gjør han ikke.

- Selvfølgelig gjør han ikke det. Det er ingen som tør å tenke så stort. Men det hadde vært kult, fastslår Øystein Pettersen.

Om et par uker vet både han og Gløersen om de får være med i VM på hjemmebane.

24. februar kåres verdensmesteren.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag