*Nettavisen* Sport.

- Deilig å se Olaf lykkes

Foto: Bengt Magnus Dyrkorn (TV 2 Nettavisen)

ATEN (TV 2 Nettavisen): Olaf Tuftes trener var like jublende glad for gullet som eleven selv. - Vi har jobbet for dette i fire år. Det var deilig å se at han lykkes, sier Tore Øvrebø.

21.08.04 11:10

Etter at OL-gullet var i boks var Olaf Tufte mest opptatt av å takke alle rundt seg.

- De fortjener denne medaljen mer enn meg. De som har bidratt vet selv hvem jeg tenker på, sa Horten-roeren. En av de viktigste av dem er trener Tore Øvrebø.

- Sånn er Olaf. Og selv om Olaf ror singlesculler og er den store motoren, så er vi et lag. Både de andre roerne som er her nede, støtteapparat og trenere, sier Øvrebø til TV 2 Nettavisen.

På TV
Selv så treneren første del av løpet på en tv-monitor i målområdet, før han fulgte den utrolige innspurten live. Etterpå innrømmer han at løpet ikke gikk helt etter planen.

- Det ble ikke som Olaf hadde tenkt på forhånd. Han fikk det ikke til i starten, men vi har gått gjennom hundrevis av forskjellige scenarier på forhånd, og har trent på dette også.

- Vi visste det kom til å bli veldig jevnt, og var usikker på hva Jueri Jaanson stod for. Men det er en bevisst strategi for oss at Olaf skal ro slik at han står distansen. Han er alltid råsterk på slutten, og det er ingen av motstanderne som er bedre trent enn ham.

- Olaf var ganske nervøs i dag også, men samtidig synes jeg han var mer på sporet i dag enn for eksempel da han vant VM i fjor. Vi har øvd på nettopp dette.

Jobbet i fire år
I fire år har Tufte og Øvrebø jobbet målrettet og systematisk mot OL-gull. Det ligger utallige timer med slit bak dagens seier.

- Det vanskelig å snakke om slit og forsakelser nå like etter å ha vunnet OL-gull. Men det er mye hardt arbeid som ligger bak. Det er veldig flott å se at han lykkes.

Tuftes dag begynte med norsk frokost på utøverhotellet klokken ti på fem. Fire timer senere gikk starten på OL-finalen.

Vannvittig avslutning
De første 1000 satt ikke helt som de skulle, selv om Tufte passerte i ledelsen etter 3.25,40 minutter. Men de siste 1000 gikk unna i et vanvittig tempo - 3.23,90 minutter.

- Fyttigrisen, det er fort på flatt vann! Han har rodd veldig, veldig fort, sier Øvrebø når han for se tidene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.