Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Deilig å slå svenskene

Foto: Jon Eeg (Scanpix)
Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Toppidrettsjef Jarle Aambø gliste etter Andreas Thorkildsens spydgull. - OL har vært en udiskutabel suksess, jubler han.

- Dette var en fantastisk avslutning på OL. At Andreas skulle vinne gull for fullsatte tribuner på Olympiastadion på den siste konkurransekvelden i friidrett er ubeskrivelig, sier Aambø til TV 2 Nettavisen.

- Hadde ikke drømt om dette
Den norske OL-troppen startet helgen med gull og bronse i padling fredag, og mange hadde håpet at Eirik Verås Larsen skulle følge opp medaljefangsten i K1 500 meter lørdag morgen. Nå ble det i stedet en spydkaster fra Kristiansand som sikret nasjonens femte gull.

- Vi håpte jo på en medalje til i løpet av dagen, med Eirik eller Nina Solheim. Men vi hadde ikke drømt om gull her i kveld, innrømmer Aambø.

- Dette har en enorm betydning for norsk friidrett, legger han til.

Prestisje
For det er ikke tvil om at OL-gull i friidrett er mer prestisjefull enn det meste annet en kan vinne i idrett. Med Thorkildsens gull har Norge gått til topps i friidrett i tre påfølgende OL. Men før Vebjørn Rodal løp seg inn til seier på 800 meter i Atlanta i 1996 og Trine Hattestad sikret spydgull i Sydney i 2000, må vi helt tilbake til Egil Danielsens triumf i Melbourne for 48 år siden for å finne forrige norske OL-gull.

Og vi må bla hele 80 år tilbake i historiebøkene for å finne sist Norge forsynte seg så grovt av medaljebordet.

- Før OL snakket vi om sju eller åtte medaljer. Nå ble det seks, men i OL er det gull som teller, og med fem gull har OL vært en udiskutabel suksess, sier Jarle Aambø.

- Og så har vi jo slått svenskene, gliser han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!