RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Deilig å slå svenskene

Foto: Jon Eeg (Scanpix)
Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Toppidrettsjef Jarle Aambø gliste etter Andreas Thorkildsens spydgull. - OL har vært en udiskutabel suksess, jubler han.

- Dette var en fantastisk avslutning på OL. At Andreas skulle vinne gull for fullsatte tribuner på Olympiastadion på den siste konkurransekvelden i friidrett er ubeskrivelig, sier Aambø til TV 2 Nettavisen.

- Hadde ikke drømt om dette
Den norske OL-troppen startet helgen med gull og bronse i padling fredag, og mange hadde håpet at Eirik Verås Larsen skulle følge opp medaljefangsten i K1 500 meter lørdag morgen. Nå ble det i stedet en spydkaster fra Kristiansand som sikret nasjonens femte gull.

- Vi håpte jo på en medalje til i løpet av dagen, med Eirik eller Nina Solheim. Men vi hadde ikke drømt om gull her i kveld, innrømmer Aambø.

- Dette har en enorm betydning for norsk friidrett, legger han til.

Prestisje
For det er ikke tvil om at OL-gull i friidrett er mer prestisjefull enn det meste annet en kan vinne i idrett. Med Thorkildsens gull har Norge gått til topps i friidrett i tre påfølgende OL. Men før Vebjørn Rodal løp seg inn til seier på 800 meter i Atlanta i 1996 og Trine Hattestad sikret spydgull i Sydney i 2000, må vi helt tilbake til Egil Danielsens triumf i Melbourne for 48 år siden for å finne forrige norske OL-gull.

Og vi må bla hele 80 år tilbake i historiebøkene for å finne sist Norge forsynte seg så grovt av medaljebordet.

- Før OL snakket vi om sju eller åtte medaljer. Nå ble det seks, men i OL er det gull som teller, og med fem gull har OL vært en udiskutabel suksess, sier Jarle Aambø.

- Og så har vi jo slått svenskene, gliser han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere