RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Deilig med en seier igjen

Foto: Massimo Bettiol (Getty Images)
Petter Solberg viste konkurrentene ryggen i sesongens siste konkurranse i Bologna.

Oslo (ANB): Memorial Bettega-konkurransen er et fast innslag under Bologna Motorshow, og kjøres over tre dager. Fredag og lørdag er det kvalifisering – før det hele avsluttes med finale på dag tre.

Petter Solberg kjørte seg fram til finale i fjorårets utgave – og gjentok den bragden søndag. VM-kollega Kris Meeke ble slått i semifinalen – og i finalen ble italienske Andrea Dovizioso et nummer for liten.

Jari-Matti Latvala tok fjerdeplassen i konkurransen – bak nevnte Meeke.

- Det var skikkelig moro å vinne her i Bologna, sa Petter Solberg til sin hjemmeside etter at triumfen var i boks.

- Ikke bare var det deilig med en seier igjen, men å gjøre det foran et så entusiastisk publikum gjør det ekstra moro! Det har vært to dager med spennende dueller, og mye strategisk planlegging og da er det fantastisk å bli belønnet med seier, tiføyde han.

Totalt stilte åtte biler til start i rallyklassen.

I tiden som kommer skal Solberg fortsette jobben med å få på plass et opplegg for 2012. Spydebergingen vil gjerne gå løs på en ny sesong i VM-sirkuset, men har gjort det klinkende klart at det ikke er aktuelt å kjøre for sitt eget privatteam lenger.

Dermed sier han etter alt og dømme også farvel til samarbeidet med franske Citroën. Solberg sa før helgen at en avtale med Ford-sjef Malcolm Wilson er eneste mulige løsning slik saken står nå. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere