- Deilig med en seier igjen

Foto: Massimo Bettiol (Getty Images)

Petter Solberg viste konkurrentene ryggen i sesongens siste konkurranse i Bologna.

Oslo (ANB): Memorial Bettega-konkurransen er et fast innslag under Bologna Motorshow, og kjøres over tre dager. Fredag og lørdag er det kvalifisering – før det hele avsluttes med finale på dag tre.

Petter Solberg kjørte seg fram til finale i fjorårets utgave – og gjentok den bragden søndag. VM-kollega Kris Meeke ble slått i semifinalen – og i finalen ble italienske Andrea Dovizioso et nummer for liten.

Jari-Matti Latvala tok fjerdeplassen i konkurransen – bak nevnte Meeke.

- Det var skikkelig moro å vinne her i Bologna, sa Petter Solberg til sin hjemmeside etter at triumfen var i boks.

- Ikke bare var det deilig med en seier igjen, men å gjøre det foran et så entusiastisk publikum gjør det ekstra moro! Det har vært to dager med spennende dueller, og mye strategisk planlegging og da er det fantastisk å bli belønnet med seier, tiføyde han.

Totalt stilte åtte biler til start i rallyklassen.

I tiden som kommer skal Solberg fortsette jobben med å få på plass et opplegg for 2012. Spydebergingen vil gjerne gå løs på en ny sesong i VM-sirkuset, men har gjort det klinkende klart at det ikke er aktuelt å kjøre for sitt eget privatteam lenger.

Dermed sier han etter alt og dømme også farvel til samarbeidet med franske Citroën. Solberg sa før helgen at en avtale med Ford-sjef Malcolm Wilson er eneste mulige løsning slik saken står nå. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.