*Nettavisen* Sport.

- Deilig med min første soloseier

Foto: Petter Tenstad (www.procycling.no)

Fridtjof Røinås fra Grimstad SK ble vinner av Ringerike GP for juniorer.

06.05.12 14:30

HØNEFOSS (procycling.no): Søndag morgen ble juniorutgaven av Ringerike Grand Prix arrangert. Juniorgutta syklet 74,5 kilometer, med tre avsluttende passeringer av den legendariske Riperbakken.

På forhånd hadde Lillehammer CK et av de største og sterkeste lagene, men det var et langt mindre lag, Grimstad SK, som til slutt stakk av med seieren.

Fridtjof Røinås var rytteren som kunne strekke armene i været inne i Hønefoss sentrum. 18-åringen støtet på toppen av Riperbakken for siste gang, og kom alene inn til målgangen på Hønefoss torg.

- Jeg satt med gode bein og støtet over toppen og fikk de meterne jeg trengte. Jeg ble egentlig overrasket over kjempeluka jeg fikk. Da jeg rundet over til nedoverbakken skjønte jeg at jeg hadde vunnet. Det var en deilig følelse å komme inn her å vite at seieren var sikret. Det var sesongens første seier og min første solo. Det ga mersmak, smiler en fornøyd vinner til procycling.no etter premieseremonien.

Lillehammer i overtall
Men det var ikke selvsagt at seieren skulle gå til Sørlandet. Som nevnt innledningsvis, Lillehammer CK hadde et meget sterkt lag på startstreken. Sivert Fandrem har hatt en god sesongstart, og satt med gode bein også i søndagens ritt.

- Vi hadde et stort lag og prøvde å gjøre rittet hardt. Dessverre lyktes vi ikke helt. På de avsluttende rundene ble det kjørt hard og så kom Fridtjof av gårde. Det var litt dårlig av oss og ikke henge med, men han er så god at det ble sånn denne gangen, sier Fandrem til procycling.no.

NTG-eleven var uansett godt fornøyd med tredjeplassen. Det var også trener Lars Stensløkken, som fikk med seg elevens målgang før han la ut på seniorrittet.

Tre mann var nok
Grimstadgutta hadde kun tre ryttere til start, men brukte rytterne godt. Allerede fra start satte de tempo for å redusere feltet. Da ville de få bedre kontroll over begivenhetene. Inn på rundene hadde Thomas Larsen en fin ledelse på rundt 30 sekunder, men Grimstadrytteren mistet kjedet i Riperbakken.

Kristian Johansson tok jobben som hjelperytter for Røinås, og han klarte altså å avgjøre rittet til sin fordel på toppen av Riperbakken.

Anders Lie Håkenrud fra Asker CK ble nummer to.

-Jeg er en spurter
Tilbake til vinneren. Røinås tilhører toppen av junioreliten i Norge og har representert juniorlandslaget på årets to første utenlandsturer. Juniorlandslaget er også ute nå, uten Røinås. Om seg selv som ryttertype sier han følgende:

- Jeg er i prinsippet en spurter. Det er derfor jeg ikke har vunnet solo før. Sånne løp som det her passer meg bra. Jeg er ganske liten og klarer de hardere kneikene der de andre spurterne detter av. Jeg har trent for å bli mer kjøresterk. Og det at jeg fikk vist det i dag var deilig, avslutter han til procycling.no.

Restultater:
1 Fridtjof Røinås (Grimstad SK) 1.57.07
2 Anders Lie Håkenrud (Asker CK) +14
3 Sivert Fandrem (Lillehammer CK) samme tid
4 Jan William Jensen (Bergen CK) st
5 Øivind Lukkedal (Asker CK) st
6 Odd Christian EIking (Bergen CK) st
7 Henrik Sandal (Bergen CK) st
8 Thomas Larsen (Grimstad SK) +18
9 Ken Levi Eikeland (Glåmdal SK) st
10 Petter Theodorsen (Glåmdal SK) st

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.