- Den aller beste signeringen

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

BMC Racing ligger langflate etter Philippe Gilbert.

07.06.11 15:43

Under Ardennerklassikerne viste Philippe Gilbert rett og slett at han er verdens beste syklist i nettopp dette terrenget. Ettersom han nå kan være på vei bort fra Omega Pharma-Lotto, ligger en rekke World Tour-lag langflate etter belgierens tjenester.

En av beilerne er Alexanders Kristoffs nåværende arbeidsgiver, BMC Racing Team:

- Han (Gilbert) vil være den aller beste signeringen for laget. Vi ønsker å bli verdens beste sykkellag, både i de tre store etapperittene og under klassikerne, lyder frieriet til BMC-manager John Lelangue via den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Gilbert fortalte i går at han ønsker seg en treårig avtale i sitt nye lag. I en alder av 28 år blir selvsagt det neste karrierevalget hans viktig.

Lelangue er beredt på å gi årets vinner av Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège frie tøyler også neste sesong.

- I etapperittene klarer vi oss godt med Cadel Evans. Dersom du ønsker å vinne klassikerne er det bare et navn: Gilbert, slår Lelangue fast.

Det sveitsamerikanske laget nyter godt av mangemilliardæren Andy Rhys sjenerøse hånd. De var lenge med i kampen om underskriften til Fabian Cancellara, men sveitseren valgte i stedet å fortsette karrieren hos Leopard-Trek.

Foran denne sesongen hentet laget også supertalentet Taylor Phinney fra Team RadioShack/Trek-Livestrong. Nå står altså Gilbert øverst på menyen foran neste sesong.

- Jeg er blitt fortalt at Gilbert vil være den best tenkelige signeringen. Nå avventer jeg situasjonen, vi trenger ikke å stresse. Selv om Gilbert signerer i september, kommer jeg til å være en glad mann, forteller generalmanager Jim Ochowicz til avisen.

Da var altså budskapet sendt. Om mottaker Philippe Gilbert er like overbevist, får vi svar på i de kommende ukene og månedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag