RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den beste dagen i mitt liv

Sist oppdatert:
- Men jeg trodde det skulle bli den verste, sa Cristiano Ronaldo etter seieren i Mesterligaen.

MAN UTD-CHELSEA 7-6 (1-1 etter ekstraomganger): Den unge portugiseren gjorde nemlig det mange storheter har gjort før ham: Han bommet på straffespark i en stor finale.

Cristiano Ronaldo fulgte i fotsporene til spillere som Zico og Michel Platini da hans straffespark ble reddet av Petr Cech.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg trodde vi ville tape da jeg misset. Jeg trodde dette ville bli den verste dagen i mitt liv, men gutta mistet ikke troen og vi vant til tross for min straffebom. Jeg er veldig stolt av dem! Nå er det plutselig den beste dagen i livet mitt! jublet Cristiano Ronaldo i et intervju med ITV etter seieren.

Samtidig la han til at han kommer til å bli i Manchester United da han ble konfrontert med ryktene om en overgang til Real Madrid.

Trist Terry
En som sannsynligvis endte opp med den verste opplevelsen i sitt fotballiv, var Chelseas kaptein John Terry. Midtstopperen var sønderknust og ute av stand til å skjule tårene etter at han misbrukte sjansen til å avgjøre finalen i Mesterligaen i Moskva.

Terry tok det femte straffesparket og kunne avgjøre ettersom Cristiano Ronaldo hadde bommet for United. Men 27-åringen skjøt i stolpen etter at han skled i skuddøyeblikket på den regntunge banen.

Deretter scoret Uniteds Anderson og Ryan Giggs på hvert sitt straffespark, mens Salomon Kalou puttet for Chelsea før Nicolas Anelkas straffespark ble reddet av Edwin van der Sar.

Uniteds tredje triumf
Den nederlandske målvakten ble dermed den store helten for Manchester United i en finale som inneholdt det meste en stor fotballkamp kan by på. Uniteds keeper hadde sjansen til å redde svake straffespark fra både Frank Lampard og Ashley Cole, men mislyktes.

Det spiller liten rolle for Manchester United akkurat nå. Den engelske klubben vant Mesterligaen for tredje gang. Den forrige seieren kom i 1999, da Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner mot Bayern München.

62

Fortjent ledermål
Mesterligafinalen 2008 produserte ingen store sjanser de første 20 minuttene, men så - rundt 26 minutter ut i første omgang - headet Cristiano Ronaldo inn 1-0 for Manchester United. Hans 42. mål for sesongen kom etter et innlegg fra Wes Brown på høyresiden. Og fansen svarte umiddelbart med sin favorittsang, «Viva Ronaldo».

Det var opptakten til en periode med flere enorme målsjanser. Drøyt 33 minutter ut i første omgang headet Rio Ferdinand ballen mot eget mål, under hardt press av Michael Ballack, men Edwin van der Sar vartet opp med en praktredning.

I neste angrep viste målvaktskollega Petr Cech at han er minst like god da han først reddet en knallhard heading fra Carlos Tevez og deretter returskuddet fra Michael Carrick.

Noen minutter senere kunne og burde Carlos Tevez gitt United 2-0, men argentineren klarte ikke å treffe innlegget fra Wayne Rooney skikkelig.

Flaksemål
Helt på tampen av første omgang satte Frank Lampard inn 1-1 for Chelsea. Den målkåte midtbanespilleren var på rett sted til rett tid og plukket med seg ballen etter at et skudd fra Michael Essien traff et par United-spillere. Et klassisk flaksemål, men også et klassisk eksempel på Lampards utrolige evne til å dukke opp der ballen havner og til å få den i mål.

Et kvarter inn i andre omgang var det Chelsea som hadde overtatt det spillemessige overtaket, men det ble ikke så store målsjanser ut av det.

Den største kom 12 minutter før full ordinær tid, da Didier Drogba smalt et langskudd i stolpen. Ellers skjedde det forholdsvis lite foran de to målene før dommer Lubos Michel avsluttet den ordinære spilletiden.

Rødt kort i sluttminuttene
Det var tidvis ampert i Moskva, spesielt mot slutten av andre ekstraomgang. Da var begge lagenes spillere involvert i en stor krangel, som endte med at Chelseas stjernespiss Didier Drogba ble utvist, etter at han fiket til Nemanja Vidic.

Frank Lampard hadde den beste sjansen i ekstraomgangene, men skjøt i tverrliggeren bak Manchester Uniteds målvakt Edwin van der Sar fire minutter ut i første ekstraomgang. Også Ryan Giggs hadde en særdeles god målsjanse, men waliserens avslutning ble både for tam og høy.

Uten at det kommer til å plage ham nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere