RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den drøyeste finalen noen gang

Foto: Doug Pensinger / Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Torstein Horgmo (25) vant en nervepirrende big air-finale under X Games.

Horgmo tok hjem seieren i Aspen med et prikkfritt sistehopp.

Trønderen landet en switch backside triple cork og mottok full poengpott (50 poeng) for bragden.

- Det her er den drøyeste big air-finalen som har vært noen gang. Det var utrolig gøy å kjøre og vinne i en finale med så høyt nivå, perfekt hopp, og en ekstremt spennende battle, sa Horgmo etter konkurransen.

- Alt var perfekt for å vise snowboarding fra den aller beste side, tilføyde 25-åringen.

Tredje triumf
Horgmo har nå triumfert i big air-konkurransen i X Games hele tre ganger. X Games regnes for å være det aller gjeveste en kan vinne som snowboarder.

Ståle Sandbech (19) lå lenge an til å vinne hele konkurransen, men ble til slutt henvist til tredjeplass. Sistnevnte vant verdenscupen i fjor. Likevel synes han lørdagens bronseplass er det største så langt i karrieren.

- Det var en ufattelig deilig følelse å gå opp på pallen i dag. For meg er dette det største som har skjedd hittil. Jeg har alltid hatt en drøm om å være en del av X Games, og i dag gikk drømmen i oppfyllelse, sa Sandbech.

Canadieren Mark McMorris landet et hopp som fikk 48 poeng i sitt siste forsøk og knep andreplassen. Både Horgmo og McMorris endte på sterke 94 poeng, men nordmannen gikk foran på høyeste toppscore.

Tre i finalen
Sandbech fikk totalt 91 poeng. Den tredje nordmannen i finalen, Ulrik Badertscher, ble nummer fem.

Horgmo hadde vanskelig for å tro at han landet sitt siste triks da det gjaldt som mest. I 2010 ble han den første som landet en triple cork, som er en trippel salto med skru.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg kan ikke tro det, sa Horgmo i seiersintervjuet, og påpekte at han har prøvd trikset den siste uken uten å få det til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere