RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/Afp

- Den forferdelige løgnen satte tonen

Sist oppdatert:
Parlamentsmedlemmet rørt til tårer da han leste opp navnene på de døde.

I 1989 mistet 96 Liverpool-supportere livet på Hillsborough, da for mange personer ble sluppet inn på tribunen til Nottingham Forrest og Liverpool i FA-cupens semifinale.

Nå bes engelske ministere om å offentliggjøre alle dokumenter som har sammenheng med Hillsborough-tragedien. Forespørselen kommer fra parlamentsmedlemmer, som har ført en debatt i kongressen.

Ber statsministeren beklage
Debatten kom opp etter at 140.000 mennesker signerte en kampanje på nettet.

Parlamentsmedlem Steve Rotherham åpnet debatten med å si at det har vært en svertekampanje mot Liverpool-fansen. Han ba statsministeren om å komme med en offisiell beklagelse.

Rotherham mente at ettersom David Cameron har beklaget seg overfor ofrene etter Bloody Sunday, burde han gjøre det samme overfor ofrene etter Hillsbrough-tragedien.

- Jeg oppfordrer statsministeren til å uttale seg og beklage for de feilene som har blitt gjort og måten dette ble løst på av den tidligere regjeringen, sa han ifølge BBC.

Ifølge avisen var Rotherham rørt til tårer da han leste opp navnene på dem som døde i tragedien.

- Lette etter syndebukker
Labour-mannen raste mot måten saken ble løst på av den tidligere regjeringen.

- I stedet for at de som hadde ansvaret for ulykken tok på seg skylden, ble det satt i gang en svertekampanje og leting etter syndebukker, sa han.

Han gikk også til angrep på påstandene om at Liverpool-fansen møtte opp sent, uten billetter og drakk heftig.

En pensjonert politimann og en konservativ politiker skal ha lekket historier til pressen, ifølge Rotherham.

The Sun fikk også gjennomgå på grunn av sin overskrift: "The Truth", der avisen fortalte historien om fulle og kriminelle Liverpool-fans, som stjal fra ofrene.

- Forferdelig løgn
Rotherham mener at feilinformasjonen startet allerede da kommentatoren uttalte at Liverpool-fansen løp mot gjerdet og at det var det som forårsaket ulykken.

- Denne forferdelige løgnen satt tonen for alt som kom senere, sa han.

Innenriksminister Theresa May beklaget og lovet å snu hver stein for å komme til bunns i saken.

- Jeg vil gjøre alt i min makt for å forsikre meg om at familiene og offentligheten får vite sannheten. Ingen papirer vil bli holdt tilbake. Det vil ikke bli gjort forsøk på å skjule sannheten, sa May.

Tragedien på Hillsborough førte til en revolusjon for stadionanleggene i England. Alle gjerder ble fjernet og det ble kun tillat med sitteplasser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere