*Nettavisen* Sport.

- Den gamle mannen er tilbake!

VETERAN MED FART: Olaf Tufte imponerte under semifinalen under VM i roing. Her avbildet i forkant av mesterskapet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Heroisk Olaf Tufte satset alt og tok seg til VM-finale.

04.09.15 11:48

Olaf Tufte både sprengåpnet i avsluttet meget sterkt i semifinalen i singlesculler under ro-VM i Frankrike.

Han tok seg finale på heroisk vis, og er dermed også klar for OL i Rio de Janeiro neste sommer.

39-åringen ledet overraskende på de første meterne da det skulle kjempes om finaleplass i Aiguebelette.

Storfavoritt Mahe Drysdale fra New Zealand tok etter hvert over føringen, som de fleste ventet. Tufte begynte derimot å se mer sliten ut da båtene var halvveis ute på de to kilometerne med roing.

Kroatiske Damir Martin og Stanislav Sjtsjarbatsjenia fra Hviterussland kom seg også forbi vestfoldingen. De to så en stund ut til å sikre seg de to andre finaleplassene bak Drysdale.

Men en mektig sluttspurt av Tufte, gjorde at en norsk veteran med OL-gull fra både 2004 og 2008 sikret seg den viktige tredjeplassen.

Nordmannen koblet på kjempekreftene og spurtet ned Sjtsjarbatsjenia på et vis som minnet om råsterke avslutningene fra glansdagene. Med 6.47.850 kvalifiserte Tufte seg som tredjemann i heatet, 18 hundredeler foran den ni år yngre hvitersusseren.

- Det store samtaleemnet i dette heatet er Olaf Tufte. Den gamle mannen er tilbake! konstaterte kommentatoren på livesendingen til VMs nettsted.

Drysdale vant heatet på tide 6.45.080, mens Damir Martin ble klokket inn rundt 1,3 sekunder seinere.

Midaugas Griskonis (Litauen), Ondrej Synek (Tsjekkia) og Angel Fournier (Cuba) er de tre øvrige som rodde inn til finaleplass i det andre semifinaleheatet. De to sistnevnte hadde klart svakere tid enn Olaf Tufte i mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.