RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den grønne trøya er utelukket

(Sirotti)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd heller kaldt vann i årene til de som vil ha ny duell mot Mark Cavendish.

Tirsdagen benyttet Thor Hushovd til å distansere flere av konkurrentene som kommer til å kjempe om den grønne poengtrøya under sommerens Tour de France.

- Det så nesten ut som han gikk i brudd mot slutten, forteller Kurt Asle Arvesen til procycling.no om luka som åpnet seg mellom Peter Sagan og Hushovd, og tilbake til de øvrige sprinterne i feltet.

I kobbelet bak satt navn som Tom Boonen, José Joaquin Rojas og Oscar Freire. Mark Cavendish var ikke å se noe sted.

Og disse karene lekte altså Hushovd seg med før han passerte Sagan og vant den 4. etappen i årets Tour de Suisse.

Hushovd: - Ikke målet denne gangen
Noe nytt eventyr i kampen om den grønne poengtrøya under Tour de France, blir det likevel ikke.

I hvert fall ikke om du spør hovedpersonen selv.

- Det er som jeg har sagt hele tiden, og senest i går: Jeg har mine mål. Jeg ønsker å gå for etappene med en litt hard avslutning, etapper som passer meg, og jeg ønsker å vinne den første etappen, forteller Hushovd til procycling.no.

- Utelukker du at du blir med å kjempe om den grønne poengtrøya?

- Ja. Det er ikke målet mitt denne gangen, lyder svaret.

Usikkerhet rundt Farrar
Spørsmålet kommer garantert til å dukke opp igjen etter maktdemonstrasjonen i Huttwil. Det er også usikkert i hva slags forfatning Tyler Farrar er i, etter at han avbrøt årets Giro d’Italia på grunn av bestekameraten Wouter Weylandts tragiske bortgang.

Uavhengig av dette, melder Hushovd om gryende storform fra den sveitsiske fjellheimen. Det kom nemlig ikke som noen overraskelse for ham at årets aller første seier ble innkassert akkurat denne dagen.

- Det var selvfølgelig digg å vinne. Det gjorde det ekstra stort at det skjedde i VM-trøya. Det var en etterlengtet seier, innrømmer han.

- Hvor lenge har du hatt slik respons i beina og følt på kroppen at formen er i anmarsj?

- Jeg har følt meg bra på trening i det siste. Den siste uka før Sveits rundt var bra. Derfor var jeg ganske sikker på at mulighetene var gode i dag.

Ga beskjed til laget
33-åringen ga derfor beskjed til Garmin Cervélo at han hadde skumle planer foran tirsdagens etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HVOR BLE DET AV DE ANDRE? Peter Sagan og Thor Hushovd var i en egen klasse under tirsdagens etappe i Tour de Suisse. Kommer de to også til å kaste seg inn i kampen om den grønne poengtrøya under Tour de France?
HVOR BLE DET AV DE ANDRE? Peter Sagan og Thor Hushovd var i en egen klasse under tirsdagens etappe i Tour de Suisse. Kommer de to også til å kaste seg inn i kampen om den grønne poengtrøya under Tour de France?

En etappe som på forhånd var beskrevet som en flat etappe, men som inneholdt to kuperte runder og passering av en tredjekategori i løpet av de siste fire milene.

- Det var en tøff avslutning, men jeg følte meg ganske sterk. Det var hardt og det gikk fort oppover bakkene, forteller han.

- Var dette en av etappene du hadde bestemt deg for at du skulle vinne?

- Ja, det var det. Jeg var ganske sikker, og i hvert fall trygg på at jeg skulle være med å kjempe helt der fremme.

- Det største talentet i feltet
Den største trusselen mot etappeseieren kom fra slovakisk hold. Supertalentet Peter Sagan var framme og vant mandagens fjelletappe foran sammenlagtleder Damiano Cunego.

Selv om han nok var sliten etter den kraftanstrengelsen, fikk han likevel fram et heltemodig forsøk for å sikre seg sin andre triumf på to dager.

- Peter Sagan er ekstremt sterk. Han er det største talentet av alle som sitter i feltet for tiden. Når man vinner en fjelletappe den første dagen, og er med helt der fremme under dagens etappe, så har vi med en sjeldent sterk rytter å gjøre.

Hushovd maktet likevel å holde roen da Liquigas-kometen gjorde sitt trekk. På de siste meterne før mål greide verdensmesteren også å passere sin 12 år yngre konkurrent.

- Jeg vet hva jeg er i stand til å gjøre. Man får en viss erfaring etter hvert, og da beholder man også roen i slike situasjoner.

Nye dueller i Tour de France
- Klarte du å beholde roen og troen på seier også da du så Sagans flotte rykk?

- Jeg var nok ikke skråsikker. Jeg forsto at det ville bli tøft å tette den luka med så kort avstand til målstreken. Men jeg var sterk i dag, og det viste seg at det fungerte likevel.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEN RÅESTE AV ALLE? Peter Sagan vant fjelletappe mandag, og var noen meter fra å ødelegge jubeldagen for Thor Hushovd i neste forsøk.
DEN RÅESTE AV ALLE? Peter Sagan vant fjelletappe mandag, og var noen meter fra å ødelegge jubeldagen for Thor Hushovd i neste forsøk.

Det blir nok ikke den siste duellen mellom Hushovd og Sagan i årets sesong. Slovaken skal også til Tour de France og vil bli en het kandidat til å vinne åpningsetappen og dermed også den gule ledertrøya.

- Det er mange som kan vinne den etappen der. Sagan og Philippe Gilbert er to navn jeg kommer på i farten. Men også Edvald Boasson Hagen har alle muligheter til å gjøre det stort der, avslutter Hushovd.

PS! Konspirasjonsteoretikerne der ute husker sikkert feiden mellom Mark Cavendish og Thor Hushovd under 2009-utgaven av Tour de France. Da var Oksen fra Grimstad oppgitt ettersom den munnrappe britens mål var å vinne «flest mulig etapper» og ikke gå for den grønne trøya. Til slutt ble Cavendish imidlertid tvunget til å innrømme at han var med i kampen om poengtrøya med begge beina. Kan det være at Hushovd nå bruker samme taktikk mot rytteren fra Isle of Man?

Den debatten kan du ta i kommentarfeltet under - eller i procycling.nos diskusjonsforum!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere