Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den mest forhatte mannen i landet

Foto: Phil Noble (Reuters)
Sist oppdatert:
Asamoah Gyan har lagt Suarez' VM-hands bak seg. Det har ikke landsmennene gjort.

Alle fotballfans husker fortsatt episoden.

Stedet var Soccer City Stadium, Johannesburg.

Målet var en semifinaleplass i VM i fotball, en bragd som Ghana aldri hadde oppnådd - og som motstanderne Uruguay ikke hadde siden slutten av landets storhetstid i fotballverden, nemlig i 1970.

Stillingen var 1-1 og kampuret var passert godt over 120 minutter da Ghana fikk en gylden trippelmulighet til å sikre en historisk semifinale, og på det tredje forsøket så det ut til at ingen kunne hindre en scoring.

Da fant Luis Suarez fram keeperen i seg, og reddet ballen med hånda.

Møtes igjen
Resten er historie. Suarez ble utvist, men Ghana misbrukte straffesparket, og Uruguay hadde nervene under kontroll i den påfølgende straffesparkkonkurransen og sikret semifinalebilletten (der det ble exit mot Nederland).

Men snart ett år etter den dramatiske matchen, har ghaneserne fortsatt ikke klart å tilgi Suarez for den ulovlige redningen på strek.

Det legger i hvert fall ikke mannen som brente straffesparket på overtid, Asamoah Gyan, skjul på.

Søndag møtes nemlig Suarez og Gyan for første gang siden kampen i Sør-Afrika, når Sunderland tar imot Liverpool til Premier League-oppgjør på Stadium of Light.

Følg Premier League-runden LIVE fra 13.45 på lørdag!

- Forstår hvorfor han gjorde det
- På tross av det som skjedde i VM, går livet videre. Men han er ikke den mest populære personen i Ghana av den grunn, sier Gyan ifølge Daily Mirror.

- Jeg beklager å si det, men han er den mest forhatte personen der. Jeg liker virkelig ikke å si det, for jeg er en god idrettsmann som forstår spillet og hvorfor han gjorde det, fortsetter Sunderland-spissen.

Han lover å hilse på Suarez før oppgjøret, mens også lagkameraten og landsmannen John Mensah - som umiddelbart etter fjorårets VM-oppgjør erklærte at han ville «sparke til Suarez neste gang han så ham» - har lagt episoden bak seg.

- John har gått videre, og jeg tror ikke han vil gjøre noe, sier Gyan, men presiserer igjen:

- Men om du spør meg om fansen i Ghana forstår hva som skjedde, er svaret på det nei. Og på grunn av det er han den mest forhatte personen i Ghana.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!