- Den perfekte løsningen for Hushovd

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Garmin-Cervélo blir et drømmelag på brostein.

04.11.10 19:46

Tenk deg at du sikter mot å vinne Champions League for første gang, og så får du velge deg spillere som de siste årene minimum har nådd semifinalen i turneringen.

Da får man lett troen på at den ultimate drømmen skal bli en realitet, ikke sant?

Garmin-Cervélo er i denne takknemlige situasjonen foran neste sesong. Det skal godt gjøres å finne et mannskap som matcher amerikanerne på talent, rutine og tidligere meritter.

På papiret, altså. I virkeligheten er Garmin-laget ikke spesielt bortskjemt med store triumfer.

Merittert superlag
Hvis man ser på Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix som de største brosteinsklassikerne, lukter det svidd av neste års Garmin-Cervélo-oppstilling.

Å havne blant de fem beste rytterne i brosteinsklassikerne, er få ryttere forunt. At hele åtte mann i Jonathan Vaughters gruppe har maktet dette, er derfor ganske utrolig. Et artig poeng er det også at ingen av dem - foreløpig - har vunnet enten Flandern rundt eller Paris-Roubaix.

Thor Hushovd vant Gent-Wevelgem i 2006, og har to topp-3-plasseringer fra Paris-Roubaix (2009, 2010). Tyler Farrar ble nummer fem i årets Flandern rundt. Martijn Maaskant ble nummer fire i Flandern rundt i fjor, og tok samme plassering i 2008-utgaven av Paris Roubaix.

Roger Hammond har tredjeplass som bestenotering fra Paris-Roubaix i 2004. I år var han utrolig sterk, og ble til slutt nummer fire. Andreas Klier ble nummer to i Flandern rundt i 2005, og har vunnet Gent-Wevelgem tidligere. Johan Vansummeren har femteplass fra Paris-Roubaix (2009), Heinrich Haussler andreplass fra Flandern rundt (2009) – og nykomlingen Sep Vanmarcke har faktisk en andreplass fra Gent-Wevelgem (2010), han også!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Tror ikke Thor blir skuffet
Den kanskje viktigste oppgaven blir å spille ut de riktige kortene til rett tid for lagledelsen. Thor har selv signalisert at han ikke vil stå i veien for Tyler Farrar i kampen om den grønne poengtrøya. Heinrich Haussler har allerede fått beskjed om at han beste muligheter kommer i klassikerne - og ikke massespurter.

Framfor alt gir den sterke oppstillingen Garmin en uforutsigbarhet på brosteinen. En egenskap mange andre lag vil misunne dem.

- Thor Hushovd vil være omgitt av ryttere fra øverste hylle. Det vil også være med å fjerne noe av presset på ham. Kollektivt sett vil dette gi oss flere måter å skjule hensiktene våre på. Jeg tror ikke Hushovd vil være skuffet dersom en av lagkameratene hans skulle vinne Paris-Roubaix, i stedet for ham, sier sportsdirektør Lionel Marie til velochrono.fr.

Som et tenkt eksempel kan Garmin-laget legge opp til at Tyler Farrar skal vinne enten Milano-Sanremo eller Gent-Wevelgem, kjøre for Heinrich Haussler under Flandern rundt - og la den nybakte verdensmesteren (Hushovd, ja!) få sitt livs sjanse til å vinne Paris-Roubaix.

Boonen og Cancellara
Selv om neste års Garmin-Cervélo formelig bugner på papiret, vil også andre lag entre vårsesongen med skyhøye forventninger.

Klassikerkongene Tom Boonen og Fabian Cancellara angriper med henholdsvis Quick Step og The Luxembourg Pro Cycling Project i ryggen.

Flere peker også i retning av BMC Racing, som etter å ha sikret seg både Greg van Avermaet og Manuel Quinziato, ser spennende ut i 2011.

Men de flestes øyne vil være rettet mot herr Vaughters og hans stjernelag.

- Når du ser på oppstillingen deres for neste års klassikere: Ser du noen med sterkere eller lignende oppstilling enn deres egen?

- Uansett hvilket lag Fabian Cancellara går til, vil det bli et vanskelig lag å slå. Han er en fantastisk idrettsutøver. På papiret har vi et fantastisk lag foran klassikerne, men vi er nødt til å få det til den dagen. Det hjelper ikke å være sterkt på papiret, sier Jonathan Vaughters til procycling.no.

Brikkene falt endelig på plass
Den karismatiske Garmin-generalen var ikke vond å be da muligheten til å smelte sammen med Cervélo TestTeam åpenbarte seg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

37-åringen var lagkamerat med Hushovd i Crédit Agricole i starten av nordmannens karriere. Det gamle vennskapet ble utslagsgivende, da sørlendingen tok med seg sju av sine beste lagkamerater over til Vaughters sykkelprosjekt.

- Gerard Vroomen, Phil White (Cervélo-ingeniørene) og meg har holdt kontakten i mange år. Vi har et likt syn på sykling og på hvordan ting skal gjøres. Dette viste seg å være anledningen da alle brikkene falt på plass.

- Thor Hushovd var katalysatoren i denne prosessen, måtte du love bort noe spesielt for å sikre deg hans signatur?

- Thor og meg er gamle kjente. Vi var lagkamerater i Crédit Agricole i tre år. Thor ville selvsagt til et lag der han stoler på ledelsen. Han ønsker også å være på et lag som gjør at han kan vinne Paris-Roubaix. På den måten er vi den perfekte løsningen for ham, mener Vaughters.

Hvilket lag tror du vil dominere årets vårklassikere? Ta gjerne del i debatten via kommentarfeltet under denne artikkelen!

Her kan du gjenoppleve avslutningen av årets Paris-Roubaix:

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.