*Nettavisen* Sport.

- Den største bragden

NABEUL (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Gunnar Pettersen innrømmer at Kroatiakampen er lagets største bragd. Men han fastholder at Egypt-kampen var viktigere.

01.02.05 09:06

Håndballguttas ubestridte sjef mener den siste kampen i guppespillet var enda viktigere for Norsk herrehåndball, enn sensasjonsseieren over Kroatia med 28-24. For det var seieren over Egypt som sendte Norge videre i mesteskapet.

- Det var Egypt som var det viktigste, for vi hadde vært ute hvis vi hadde røket. Da hadde vi vært verdens dårligste trener og verdens dårligste lag. Når vi så gikk videre så betyr det at vi kan litt likevel.

- Men som enkeltkamp var dette den største bragden. For dette er den beste motstanderen vi har hatt. Og de beste motstander du kan få tittelmessig, sier Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Optimist
For Kroatia er regjerende OL- og VM-vinnere, mens Norge ikke har kommet seg videre til mellomspillet i de få mesterskapene de har deltatt i de senere årene. Likevel var Pettersen optimist på forhånd.

- For tre fire måneder siden sa jeg at Kroatia var det laget som passet oss best. Det fikk jeg for så vidt rett i. Da jeg våknet i dag tidlig så var jeg egentlig litt forundret over at jeg har sagt det.

- Men det er jo sånn at når du kommer nærmere og nærmere. Men jeg visste at vi hadde en sjanse. Men at vi skulle klare det, når vi i tillegg spiller så dårlig i overtall, det overrasker meg litt, sier han videre til TV 2 Nettavisen.

I ro
Pettersen klarte å holde seg sånn noenlunde i ro under den nerveslitende kampen.

- I dag er jeg ganske fornøyd med meg selv. For i dag river det og sliter ikke så ille (i hodet). Vanligvis så gjør det det. Det er tanker fra «nå går alt er gæærnt»” til «Yess! dette er moro».

- Jeg er kjempefornøyd med at vi har tre poeng nå. Det er alltid bra når du har flere poeng enn når en begynner. Det er jo tre kanonmotstandere vi skulle opp mot, nå har vi tatt to poeng mot de regjerende mestrene. Nå må vi bare samle oss når vi møter Sverige, understreker han.

Og allerede tirsdag kveld står Sverige på den andre siden av banen. Med seier er Norge bare én kamp fra spill om medaljer i VM.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.