*Nettavisen* Sport.

- Den største dagen i mitt liv

Mercedes Lewis Hamilton celebrates becoming World Champion after victory in the 2014 Abu Dhabi Grand Prix at the Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates.

Mercedes Lewis Hamilton celebrates becoming World Champion after victory in the 2014 Abu Dhabi Grand Prix at the Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Foto: David Davies (Pa Photos)

Lewis Hamilton suste inn til en ny VM-tittel i formel 1.

23.11.14 22:47

Lewis Hamilton var rørt etter at han søndag suste inn til en ny VM-tittel i formel 1. Briten vant suverent årets siste løp i Abu Dhabi.

Det er annen gang Hamilton kan smykke seg som verdensmester. Han gikk også til topps i 2008. Søndag kjørte Mercedes-stjernen inn til sin 11. seier for sesongen.

- Dette er den største dagen i mitt liv. Det var spesielt også i 2008, men følelsen er langt sterkere nå. Det er det største jeg har gjort noensinne, sa Hamilton etter seieren.

29-åringen var i en klasse for seg i sesongavslutningen. Han var i mål over 2,576 sekunder foran brasilianske Felipe Massa, mens finske Valtteri Bottas ble nummer tre i søndagens Grand Prix-løp.

Motortrøbbel avgjorde
Hamiltons nærmeste utfordrer, stallkollega Nico Rosberg, hadde i teorien muligheten til å frarøve ham VM-tittelen, men tyskeren opplevde motorproblemer. Dermed var kampen i realiteten avgjort før bilene var over målstreken.

- Jeg startet som en rakett, og det er kanskje den beste starten jeg noensinne har hatt. Jeg hadde mange forskjellige scenarioer i hodet mitt før start. Men bilen var fantastisk, og det gjorde at jeg ikke trengte å bekymre meg, fortalte Hamilton.

Han tok seg også tid til å rose lagkamerat Rosberg.

- Han har kjempet utrolig godt gjennom hele sesongen. Det er selvsagt kjedelig for ham å få problemer med bilen i dag, men han var sportslig nok til å komme bortom og gratulere meg etter løpet. Han sa at jeg hadde kjørt virkelig godt, og jeg kunne si det samme om ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

I FRONT: Lewis Hamilton lå i front fra start i løpet. Foto: James Moy (Pa Photos)


Fullførte med motortrøbbel
Rosberg fikk spørsmål fra laget om han ønsket å bryte løpet etter motortrøbbelet. Men han svarte kontant at han ønsket å fullføre løpet. I mål var han nummer 14.

- Det som skjedde med meg i dag kunne ikke endre på at Lewis fortjente å vinne sammenlagt. Jeg var nær ham, og det er trist å ikke nå helt opp. Men han har rett og slett gjort det bedre enn meg, sa Rosberg.

Til slutt skilte det 67 poeng mellom de to kamphanene. Hamilton og Rosberg har hatt sine feider også i år.

Med 11 seirer av 19 mulige tok Hamilton en fortjent VM-triumf. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.