- Den største jobben i klubbfotballen

Foto: ADRIAN DENNIS (Afp)

Roy Hodgson skal få 15 millioner pund å handle for.

01.07.10 11:47

Liverpool har endelig bekreftet at Roy Hodgson (62) blir klubbens nye manager.

- Dette er den største jobben i klubbfotball og jeg er beæret over ta jobben som manager for Englands mest suksessrike klubb, sier Hodgson til Liverpools hjemmeside.

Ifølge britisk presse skal Hodgson få bruke 15 millioner pund til å forsterke stallen. De første på ønskelisten er Gilberto Silva, Brede Hangeland, Rafael van der Vaart og Danny Murphy.

At Liverpool-jobben er stor kan Hodgson med andre ord få rett i. Manchester City ligger ann til å handle for over 100 millioner pund i sommer, og det er det Liverpool må konkurrere mot om de skal ta steget opp blant de fire beste klubbene i Premier League igjen.

Ingen exit-klausul
Hodgson skal ha skrevet en treårskontrakt med Liverpool, og kontrakten inneholder IKKE en klausul som gjør at Hodgson kan trekke seg om jobben som engelsk landslagssjef blir ledig.

Hodgson har ledet Fulham siden desember 2007, og signerte en 12 måneders kontrakt med klubben i desember i fjor. Trolig har Liverpool betalt rundt to millioner pund for å få løst Hodgson fra kontrakten i Fulham

Årets manager
Hodgson har tidligere trent en lang rekke lag, blant annet Inter, Blackburn, FC København, og var fra 2004 til 2006 hovedtrener for Viking.

I fjor ledet han Fulham til finalen i Europa League, og ble valgt til årets manager av sine engelske managerkolleger.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag