*Nettavisen* Sport.

- Den største siden Tom Lund

Foto: Scanpix

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Gratulantene sto i kø etter Torgeir Bjarmanns siste 90 fotballminutter. Lagkamerat Gunnar Halle mener LSK-kapteinen er den største siden Tom Lund.

01.11.03 16:48

Kampfakta og spillerbørs

LYN – LILLESTRØM 0-3: Etter 16 sesonger, 306 kamper og tusenvis av taklinger og hodedueller, sto spillere og tilhengere igjen og hyllet Bjarmann (35). ”Bjarmann er en av oss” sang Kanarifansen, mens 35-åringen bukket og hev blomster opp til de rundt 1000 tilreisende fra Romerike.

- Herlig avslutning. Det er litt trist akkurat nå og jeg kommer til å savne fansen og medspillerne enormt, sa Bjarmann til TV 2 Nettavisen like etter at dommeren blåste av kampen.

- Kunne spilt lenger
I garderoben etter kampen satt Bjarmann ved siden av Gunnar Halle (38), som også spilte sin siste kamp etter en lang karriere.

- Torgeir kunne glatt spilt to, tre år til. Han er den største spilleren i Lillestrøm siden Tom Lund, og det sier en del, sa Halle til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Mens Halle skal trene 3. divisjonslaget Aurskog/Finstadbru neste år, har ikke Bjarmann ambisjoner i den retning. Iallfall ikke ennå.

- Torgeir er helt klart en av de aller beste som har spilt på Lillestrøm, uten at jeg vil rangere de. Å spille 16 år i eliteserien taler for seg selv, sa LSK-trener Arne Erlandsen.

Takker faren
– Jeg har faren min å takke for alle de fine årene i fotballen. Det var han som tok meg inn og lærte meg hvor viktig det er med gode holdninger, sa Bjarmann. Hans far døde tidligere i år.

- Ellers så bør jeg også takke Jann Lund, som var juniortrener i Lillestrøm i 1988 og sørget for at jeg kom med i A-stallen i en tid da klubben kjøpte mange spillere.

Nå skal Bjarmann bruke mer tid på å følge sønnens fotballutvikling og overføre noen av de samme verdiene han selv fikk fra sin far. Sønnen spiller på Rælingen, en klubb som i mange år har fostret Lillestrøm med gode spillere.

Redd for kiloene
– Nå skal jeg ha litt fri, bruke helger sammen med familie og venner. Så skal jeg jobbe i familiefirmaet. Men jeg kommer nok til å ha en rolle på Åråsen i fremtiden. Men akkurat nå med dårlig økonomi så er det ikke så fristende å involvere meg i klubben, sa Bjarmann.

Nå frykter han aller mest at vekten kommer til å gå opp som følge av betraktelig mindre trening.

– Det skjer jo med alle det, du legger på deg når du slutter å spille. Magemålet eser ut. Men jeg skal prøve å holde vekta under kontroll, lo han.

Tamt Lyn-lag
Bjarmann og LSK avsluttet sesongen med å slå et tafatt Lyn-lag. Anført av Pål Strand i praktslag, scoret gultrøyene to knallmål etter at de først tok ledelsen som følge av en tabbe av Lyn-keeper Thomas André Ødegaard.

Etter kampen – og etter hyllesten av Bjarmann – sang likevel både LSK-fansen og Lyn-fansen om noe helt annet: ”Nå rykker Enga ned”, lød det over Ullevaal – Vålerenga egen hjemmebane¿

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.