RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den største sensasjonen i hoppuka noensinne

Foto: Ap / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Thomas Diethart vant finalerennet og hoppuka.

Østerrikeren Thomas Diethart gikk helt til topps i finalerennet i hoppuka og rappet samtidig til seg sammenlagtseieren.

- At han vinner, er den største sensasjonen i hoppukas historie, vil jeg påstå, sa NRK-kommentator Arne Scheie da seieren var et faktum.

Nordmenn i skyggen
21-åringen vant avslutningsrennet foran slovenske Peter Prevc. Thomas Morgenstern tok tredjeplassen i rennet og andreplassen i hoppuka totalt.

Beste nordmann i hoppukas siste renn ble Anders Bardal, som endte som nummer seks, etter å ha hoppet seg ned én plass etter første omgang.

- Det ble en grei avslutning på hoppuka, vi er på rett vei. Det er ikke maks hopping, men det er hopping på høyt nivå. Det trengs bare små justeringer, sier Bardal til NRK.

Anders Fannemel gjorde også en god konkurranse og endte til slutt på en sjuendeplass etter å ha landet på 135,5 meter i andre omgang.

Anders Jacobsen lå på 20.plass etter første omgang, men med et godt hopp på 135 meter i andre omgang, hoppet han seg opp til årsbeste og 11.-plass.

Stöckl: - Ikke helt fornøyd
Landslagstrener Alexander Stöckl var ikke hundre prosent fornøyd med det norske lagets innsats i hoppuka.

- Det er godt å se tre norske blant topp elleve i det siste rennet. Vi kan senke skuldrene litt. Under like forhold henger vi med.

- Det er for mye variasjon. Jeg er ikke helt fornøyd. Avslutningen ble bra, men det er ikke bra at vi ikke har flere utøvere konstant på det nivået vi vet at de har, sier Stöckl.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Diethart ledet etter første
Diethart ledet rennet etter første omgang. Østerrikeren hoppet 138,5 meter og fikk 149,6 poeng. Han lå 0,2 poeng foran sloveneren Peter Prevc, som var én meter lenger.

Thomas Morgenstern og Simon Ammann la et visst press på sammenlagtlederen da de hoppet 137 meter og 137,5 meter i sine hopp. Morgenstern holdt 3.-plassen, mens Ammann var nummer fire.

Anders Bardal hoppet 133,5 meter og hadde 138,8 poeng, noe som holdt til femteplass etter første omgang.

Anders Fannemel leverte også et godkjent hopp, og med 132 meter havnet han på 11.-plass foran finaleomgangen med 134,5 poeng. Jacobsen lå på 20.-plass med 129,8 poeng.

Verken Ole Marius Ingvaldsen, Rune Velta eller Tom Hilde klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere