*Nettavisen* Sport.

- Den ultimate fotballkampen

FÅR KJEFT: Arsenal får kjeft av Barcelonas president Sandro Rosell, etter at nok en unggutt er hentet til London fra spanjolenes ungdomsakademi. Foto: Adrian Dennis / AFP

Derfor bør du ikke gå glipp av onsdagens oppgjør mellom Arsenal og Barcelona.

14.02.11 23:38

Førstkommende onsdag klokken 20:45 bør du enten befinne deg i godstolen foran skjermen, på fotballpub eller rett og slett på Emirates Stadium. Da er det nemlig avspark i kampen mellom Arsenal og Barcelona, i åttedelsfinalen i Champions League.

- Jeg har fortsatt de to kampene fra i fjor friskt i minne (2-2 og 4-1 red. anm.), og det var noen fantastiske kamper. Noen kamper er slik at bare lagenes egne supportere gleder seg, men slik er det ikke når Arsenal møter Barcelona. Hele fotballverden ser fram til denne kampen, som best kan beskrives som den ultimate fotballkampen, sier Roar Stokke til Nettavisen.

- Lille-Barcelona
Han skal som vanlig kommentere kampen for Viasat, og forteller engasjert om forventningene har til bataljen.

- Dette blir en kamp mellom to like lag, og mange kaller jo Arsenal for Lille-Barcelona. Det blir også en kamp spekket av profiler. Alle de tre finalistene til Gullballen i fjor spiller for Barcelona (Messi, Iniesta og Xavi, red.anm.), og du har profiler som Robin van Persie og Cesc Fabregas på Arsenal, så dette tror jeg blir en fantastisk kamp med mange mål, spår Stokke.

- Barcelona er svekket
Spanjolene har gått seirende ut av de seks siste oppgjørene mellom lagene i Champions League, og best huskes kanskje finalen i 2006. Den vant Barcelona 2-1. Nå tror Roar Stokke at Arsenal har en gylden mulighet til å få sin revansje.

- Jeg tror Barcelona er vesentlig svekket nå som Puyol er skadet og ikke skal spille. Et midtstopperpar bestående av Gabriel Milito og Gerard Pique er etter mitt skjønn mye svakere enn en konstellasjon med Pique og Puyol. Dette gjør nok at mange Barcelona-supportere ikke sover like godt om natten som de er vant til, sier Stokke.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal synes det er vanskelig å spå hva slags kamp fotballpublikummet får servert onsdag kveld.

- Dette blir en kamp mellom to veldig like lag. Det kan enten bli et fyrverkeri eller en dørgende kjedelig kamp, spekulerer Rekdal overfor Nettavisen.

Les hva Jack Wilshere mener: - Må spille litt stygt

- Må prestere sinnssykt
Moldes Magne Hoset har store forventninger til det som skal skje på Emirates.

- Dette er to av de mest fintspillende lagene i Europa om dagen, så dette blir utrolig morsomt. Jeg har forhåpninger om flott fotball, sier Hoset til Nettavisen.

Han mener Arsenal skal få slite for å gå videre til kvartfinalene i verdens største klubbturnering.

- Arsenal må prestere noe så sinnssykt over to kamper, skal de ha en sjanse til å slå ut Barcelona, og jeg kan ikke se for meg at Arsenal står igjen som det beste laget etter at de to kampene er spilt. Det spiller ingen rolle om man har lært fra fjoråret eller vet akkurat hvordan Barcelona spiller. Selv om Arsenal samler hele laget i midten, vil Barcelona komme til store sjanser, så Barcelona er min favoritt.

Det får Hoset støtte ifra Roar Stokke og Kjetil Rekdal.

- Akkurat nå ser jeg ingen klubblag bedre enn Barcelona, sier Stokke.

- Skal Arsenal ha en mulighet til å gå videre, er de nødt til å vinne uten å slippe inn mål i den første kampen. Barcelona er en seiersmaskin uten sidestykke, så jeg holder de som favoritter, avslutter Rekdal.

Det er bare å begynne å glede seg til onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag