- Denne dagen måtte komme

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Krister Sørgård innrømmer at det er vemodig å slutte som landslagstrener – men er klar på at han ikke er blitt presset ut av jobben.

19.04.06 09:28

- Kritikken og presset utenfra har ikke hatt noen som helst betydning i forhold til denne avgjørelsen, fastslår Sørgård overfor TV 2 Nettavisen.

Les også: Sørgård slutter
Les også: Langrennsgutta i sjokk

Han forlanger å bli trodd på at den eneste årsaken til at han trekker seg fra kontrakten med Skiforbundet et år før tiden, er tilbudet om å overta som daglig leder ved Tronrud Bil.

- Jeg har to lidenskaper: Langrenn og biler. Langrenn har jeg holdt på med hele livet frem til nå. Da det kom et konkret tilbud om å overta en slik jobb med arbeidssted bare fem minutter fra huset mitt på Klekken, kunne jeg ikke si nei. Jeg hadde neppe fått en slik mulighet igjen, fastslår Sørgård.

- En rar følelse
Han gleder seg til å tilbringe mer tid sammen med kona og de tre sønnene på to, fire og seks år. Samtidig legger han ikke skjul på at det blir vemodig å ta farvel med langrennsmiljøet.

- Det blir veldig vemodig. Det er en rar følelse. Men jeg visste jo at denne dagen måtte komme. Og nå kom den så brått at jeg nesten ikke rakk å forberede meg på det likevel.

- Når tok du avgjørelsen?

- Like før påske. Da informerte jeg noen ytterst få. Mandag ringte jeg rundt til løperne. Mange ble overrasket, forteller Sørgård.

Han kommer til å jobbe i Skiforbundet ut mai. En viktig del av jobben blir å bidra i jakten på sin egen erstatter. I forrige uke fortalte Sørgård til TV 2 Nettavisen at han allerede har tilbudt Thomas Alsgaard en jobb i tilknytning til det norske herrelandslaget.

- Topp motivert
Heller ikke etter at de formelle forpliktelsene opphører kommer Sørgård til å forsvinne helt fra langrennsmiljøet.

- Langrenn er livet mitt, det. Jeg kommer ikke til å kutte båndene tvers av. Telefonen kommer til å være slått på, og jeg kommer til å holde kontakten med mange av guttene.

- Var du, oppriktig talt, motivert til å gå løs på en ny sesong som landslagssjef?

- Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg var topp motivert for en ny sesong. OL la jeg bak meg med en gang. Men så kom dette jobbtilbudet. Og det kunne jeg ikke si nei til, sier Sørgård – som nå lover at kona også skal få mer tid til å dyrke sine interesser.

- Jeg har ei fantastisk kone som har støttet meg hele veien. Nå er det hennes tur til å fly litt. Du kan trygt skrive at familien er rimelig fornøyd med valget jeg nå har gjort, fastslår Krister Sørgård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag