RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Denne kampen krevde mannfolk

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Tom Nordlie var godt fornøyd med seieren over Ham-Kam. Og det hadde han grunn til etter den taktiske triumfen.

HAM-KAM – START 0-2: Start tok nok en seier, men Tom Nordlie nekter å ta av selv om sørlendingene nå troner på toppen av tabellen. Men han roser spillerne sine for en godt utført arbeidsøkt på Briskeby.

- Jeg har sjelden vært så rolig, jeg satt på benken i hele første omgang, smiler Nordlie etter triumfen.

- Vi tok dem med deres egne midler, sier en fornøyd Start-trener til TV 2 Nettavisen.

Slagplan
Han forklarer hva slagplanen for oppgjøret gikk ut på.

- Vi skulle spille mye over midtbanen og true bakrom, og vi gjennomførte en taktisk god match. Vi trengte å komme oppi Michaelsen og Vaagan Moen. Vi klarte det mot Michaelsen, men det var vel sånn ymse mot Vaagan Moen, innrømmer han.

Nevnte Vaagan Moen var nemlig Ham-Kams store kreatør i kampen, og skapte i perioder mye trøbbel for Steinar Pedersen og resten av Starts høyreside.

Oppreisning
Nordlie var særlig fornøyd med at laget hans klarte å heve seg så mange hakk fra onsdag, da de med nød og neppe passerte et forholdsvis lavt hinder i cupen, 3. divisjonslaget Lyngdal. Resultatet ble der bare 2-1 til Start, etter to mål av Stefan Bärlin.

- Vi trengte en oppreisning. Vi har et verdigrunnlag som tilsier full innsats hver gang. Og på onsdag fikk det verdigrunnlaget en ripe i lakken, sier Nordlie.

- Det tar tid og bygge opp en vinnerkultur, understreker han.

Mandag var den karismatiske treneren blid og fornøyd igjen.

- Vil ville score det første målet, og vi ville avslutte våre egne angrep. Og denne kampen krevde mannfolk, ballen var jo på annenhver 16-meter hvert tredje sekund! smiler Nordlie, og tenker på de mange lange ballene og duellene.

- I dag fikk vi vist at vi også kan spille på en annen måte enn alle tror.

Og når Starts velkjente lette, tekniske stil nå også kan kombineres med duellspill og kriging, skal mange få et ublidt møte med de blide sørlendinger utover i sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere