*Nettavisen* Sport.

- Denne passer for Klara (97)

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com/Schibsted)

TV2s sykkelekspert har gitt ut ny bok om Tour de France.

09.06.13 12:59

For tredje året på rad gir Johan Kaggestad og Hans Petter Bakketeig ut boka «Røff guide til Tour de France».

Forlaget omtaler boka som en suksess i begge sine to første leveår.

- Boka handler om årets Tour de France. Etappene, det er en del historisk knyttet til der rittet går. Kultur knyttet opp til rittet, rytterne, lagene, historiske fakta, tall og statistikk. Det er et godt hjelpemiddel for dem som følger rittet, sier Johan Kaggestad til procycling.no.

Alt dette har han puttet inn i en enkelt designet bok over 380 sider. Kaggestad forteller at de bevisst har utelatt bilder.

- Da ville boka kostet 200 kroner mer, sier han.

Under 200 kroner
Boka selges i bokhandlere og en del kiosker, og en kjapp sjekk på internett viser at du får hele greia for under 200 kroner.

Sommerens Tour de France blir Kaggestads ellevte som kommentator og i løpet av disse årene har han opparbeidet seg et enorm akriv med fakta på rytterne i feltet og rittet.

Dette har lagt grunnlaget for boka.

- Ja, helt klart. Også er Hans Petter Bakkteig en Tour de France-historiker. Han er vel så god som meg på rittets historie, bemerker Kaggestad.

- Boka passer for Klara på 97 år til unge interesserte sykkelgutter på 10-12 år. Kan du lese den kan du bruke den, forteller Kaggestad entusiastisk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Delt i fire
Boka er delt inn i fire deler av varierende størrelse.

Det er nesten 200 sider om etappene, så her får du virkelig med deg mye. Favorittseksjonen er delt inn i tre deler. Favorittene, spurtere og andre sentrale ryttere. Deretter kommer det en seksjon om lagene som deltar, før det hele rundes av med litt statistikk.

Skal du lese hele boka blir det kanskje vel mye, men det er bare å prioritere det du selv finner mest interessant.

- Jeg har jobbet godt med den og tror det er mye interessant for mange her. Hans Petter er rå på morsomme ting knyttet opp til etappene. Det er en subjektiv vurdering av hva vi tror blir poenget på hver etappe, men der kan vi bomme, sier Kaggestad.

- Boken er gitt ut i starten av mai, så det er ikke alle som kommer til start. Jeg tror vi treffer ganske bra. Når det gjelder Norge tok vi utgangspunkt med fire norske, så nå får vi bare håpe at Thor Hushovd kommer til start, avslutter Kaggestad.

Tour de France starter på Korsika den 29. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.