RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dere må stille mer kreative spørsmål

Foto: Adam Davy (Pa Photos)
Men «alle» lurer på om lørdagens match er den siste for Chelsea-manageren.

- I løpet av de neste årene vil Champions League-trofeet havne i denne klubben. Helt sikkert.

Ordene var Andre Villas-Boas sine. Det var sommer, portugiseren var nyansatt som manager i Chelsea, og hele klubben var klare for en ny sesong der de både skulle utfordre Manchester-lagene om serietittelen og gjøre alvor av planene om å hente hjem Champions League-trofeet for første gang i klubbens historie.

Med Andre Villas-Boas ved roret hadde Chelsea lagt langsikte planer.

- Kan ikke snakke om dette hele tiden
Om lag ni måneder senere er ikke situasjonen den samme.

Laget ligger på femteplass i Premier League, er i fare for å ryke ut av Champions League etter 1-3-tapet for Napoli tidligere denne uken, og har i så måte kun FA-cupen å klamre seg til hva trofeer angår denne sesongen.

Det er ikke rart at Andre Villas-Boas merker presset. Og på pressekonferansen før hjemmekampen mot Bolton på lørdag, fikk portugiseren igjen det uunngåelige spørsmålet:

- Er dette din siste kamp som Chelsea-manager?

- Det er mange kamper igjen å spille. Vi kan ikke ta opp dette temaet hver eneste gang vi møtes. Dere må være mer kreative med spørsmålene deres, svarte 34-åringen til journalistene, ifølge Sky Sports.

FØLG PREMIER LEAGUE LIVE FRA 16.00!

Dårligste på 16 år
Men statistikken er ikke på portugiserens side.

I en klubb som har hatt sju ulike managere siden høsten 2007, er Andre Villas-Boas den med den laveste seiersprosent av dem alle.

Faktisk må vi helt tilbake til Glenn Hoddles tid ved roret for å finne en manager med lavere seiersprosent i Chelsea, ifølge en statistikk som TV 2 Sporten presenterer på lørdag.

For ordens skyld: Det er snart 16 år siden Hoddle trakk seg som Chelsea-manager for å bli engelsk landslagstrener.

Men selv om andre managere de siste årene har fått sparken fra Chelsea etter langt bedre resultater enn Villas-Boas, ser det altså ut til at sistnevnte fortsatt har tillit hos klubbeier Roman Abramovitsj.

Enn så lenge.

- Utålmodige
- Kanskje det ikke har vært tålmodighet her tidligere. Slik er kulturen i klubben, sa Villas-Boas på pressekonferansen.

Etter å ha gått høyt ut før sesongen nedjusterer nå manageren målene, og sikter mot en fjerdeplass i Premier League som gir kvalifisering til Champions League neste sesong.

Om 34-åringen i så fall får muligheten til å lede laget i den turneringen er høyest usikkert, og spekulasjonene har økt i takt med usikkerheten rundt Claudio Ranieris stilling i Inter Milan - noe som kan være en naturlig overgang for Villas-Boas dersom han får fyken i Chelsea.

- Hva vil det si for tålmodigheten hos Chelsea dersom det blir en stilling ledig i Inter?

- Som samfunn er vi alltid utålmodige. Fansen er utålmodige etter resultater, og jeg er utålmodig etter å beseire Napoli, svarte manageren - som kan lede Chelsea for siste gang når laget tar imot Bolton i ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere