*Nettavisen* Sport.

- Derfor ble Sverige ydmyket

Foto: EPA/Scanpix

Sverige møtte Russland med frykt – sjefen får skylda.

20.06.08 07:56

Sverige tapte ikke bare 0-2 for Russland, men ble fullstendig utspilt. Etterpå kom det kritikk mot landslagssjef Lars Lagerbäck – og folket krever hans avgang.

Fredag hevder Aftonbladet at Lagerbäcks inngang til den avgjørende gruppekampen kan ha vært direkte avgjørende for utfallet.

Motsatt effekt
En anonym kilde hevder nemlig at stemningen i garderoben var uvanlig nervøs før kampen, noe som førte til at spillerne følte seg slitne allerede da de gikk på banen.

Årsaken til nervøsiteten skal være det som blir beskrevet som en passiv inngang til kampen fra Lagerbäcks side. I stedet for å fokusere på Sveriges styrker og Russlands svakheter, fokuserte han på Russlands styrker.

Unngå feilpasninger, skal ha vært Lagerbäcks hovedbudskap til spillerne. Det motsatte skjedde, ifølge Uefas offisielle statistikk.

Misnøye mot Ljungberg
Ifølge Aftonbladet skal det også ha vært intern misnøye med kaptein Fredrik Ljungberg. Flere av lagkameratene beskylder Ljungberg for ikke å ha tatt nok defensivt ansvar. Lagkameratene mener dessuten at Ljungberg vek unna alle nærkamper – på grunn av en skade. Kapteinen lagde ikke et eneste frispark på tre EM-kamper.

Kritikken mot Ljungberg slår altså tilbake på Lagerbäck – fordi den betyr at lagkameratene mener Ljungberg ikke burde ha spilt.

Sjekk EM-magasinet!

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Vinn flatskjermer i Nettavisens EM-quiz

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag