RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

- Derfor er vi best i verden

Sist oppdatert:
De norske skiskytterne avslører hvorfor Norge er bedre enn alle andre.

AKER BRYGGE (Nettavisen): De ni siste sesongene har en nordmann stått på toppen av seierspallen da vinneren av verdenscupen i skiskyting totalt har blitt kåret.

Ole Einar Bjørndalen (5), Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø har alle vunnet verdenscupen sammenlagt i løpet av disse årene.

Blant utenlandske skiskyttere er det bare Michael Greis og Raphael Poiree som har nådd helt til topps.

Gir Bjørndalen æren
I tillegg har Ole Einar Bjørndalen dominert mesterskapene siden den første medaljen i Brezno-Osrblie for 14 år siden. 36 mesterskapsmedaljer har 37-åringen skrapt sammen siden gjennombruddet i Slovenia i 1997.

Nettavisen møtte våre tre beste skiskyttere under kick off-pressekonferansen ved Aker Brygge og spurte enkelt og greit hvorfor vi er så gode.

- Vi har nok ligget langt framme i treningsarbeidet, og Ole Einar har gått opp stien for oss andre. Han har på mange måter utviklet sporten dit den er i dag, og det har gjort ham til legenden han er. Når én gjør det bra, er det lettere for andre å følge etter, sier Emil Hegle Svendsen til Nettavisen.

Det er en litt annen tone enn trønderen hadde sist han uttalte seg om Bjørndalen til Nettavisen. Hegle Svendsen uttalte blant annet at Bjørndalen ikke kommer til å henge med den kommende sesongen. Les intervjuet her.

- Det er mange ganger jeg ikke tenker over det jeg sier og ting kommer rett fra levra. Det var dårlig gjort av meg, og jeg fremsto utsportslig slik jeg uttalte meg. Jeg og Ole Einar har snakket om det og lagt det bak oss. En unnskyldning sitter aldri langt inne hos meg, sier Hegle Svendsen.

- Kom til dekket bord
I likhet med Hegle Svendsen, gir fjorårets vinner av verdenscupen, Tarjei Bø, mye av æren for sin suksess til Ole Einar Bjørndalen.

-Vi kom til dekket bord etter at Ole Einar serverte oss på sølvfat. Han gjorde skiskyting stort og brøytet opp løypa for oss. Å ha et talent er én ting, men alt rundt skal ligge til rette hvis du skal lykkes. Ole Einar har lagt lista skyhøyt og vi følger etter, sier Bø til Nettavisen.

Bjørndalen selv mener det handler om litt flaks og en god porsjon dyktighet.

- Vi har hatt litt tur. De rette folkene har begynt med skiskyting, og vi har mange talenter å ta av. På en annen side hjelper det ikke å ha mange hvis vi ikke har de beste, men det har vi også hatt. Samtidig må vi tørre å satse toppidrett og tørre å være profesjonelle, sier Ole Einar Bjørndalen til Nettavisen.

- Skal kjempe i toppen i VM
At unggutta gir mye av æren for Norges suksess til nettopp ham, setter han stor pris på.

- Det er jo hyggelig å høre. Det er klart det er lettere å kopiere noe enn å starte alt selv. Jeg så opp til Eirik Kvalfoss da jeg vokste opp og hvis Tarjei og Emil har blitt inspirert av det jeg har gjort, så er det hyggelig, sier Bjørndalen.

Forrige sesong måtte han se seg slått av unggutta Bø og Hegle Svendsen i verdenscupen totalt. Han har ikke et klart mål om å blande seg helt i toppen denne sesongen heller.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å være der oppe i totalen, men i VM skal jeg være helt i toppen.

28. november starter verdenscupen i skiskyting i Östersund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere