*Nettavisen* Sport.

- Derfor legger Neville opp nå

Foto: Phil Noble (Reuters/Scanpix)

Fikk ikke plass i Manchester Uniteds mesterligatropp. Nå erstatter han kanskje Andy Gray i stedet.

03.02.11 09:23

Manchester United-veteranen Gary Neville (35) opplyste onsdag kveld at han legger fotballskoene på hyllen. Dermed er en nesten 20 år lang fotballkarriere over.

Den engelske avisen Daily Mail hevder torsdag at konklusjonen ble tatt da han fikk beskjed om at han ikke var med i Sir Alex Fergusons mesterligatropp.

Sky-ekspert?
Flere engelske aviser mener å vite at han er aktuell som Andy Grays arvtaker som ekspertkommentator i Sky Sports. Gray fikk sparken sammen med kommentator Richard Keys etter upassende bemerkinger om kvinner generelt og en kvinnelig assistendommer spesielt.

Uansett er det ingen grunn for Neville til å frykte arbeidsledighet.

- Gary vil alltid ha en plass i Manchester United, det er det ingen tvil om. Det er åpenbart en del spekulasjoner rundt hvem som erstatter Andy Gray og Richard Keys, men det er ikke min sak. Jeg vet ikke hvordan han vil klare seg som ekspert. Han har ingen erfaring, så jeg vet ikke, uttalte Ferguson ifølge The Guardian i forrige uke.

Neville regnes som passende fordi han har sterke meninger og ikke er redd for å ytre dem.

- Spilt med de beste
Den tidligere landslagsspilleren har fått med seg 602 kamper for Manchester United - den eneste klubben han har spilt for, samt 85 landskamper for England.

Neville var et produkt av Uniteds ungdomsakademi, og ble tatt opp i A-stallen tilbake i 1992.

Sammen med spillere som Lee Sharpe, David Beckham, lillebror Phil Neville og Ryan Giggs ble han sett på som en del av klubbens gylne 1990-tallgenerasjon.

- Jeg har fått muligheten til å spille på det mest fantastiske fotballaget i verden, og spilt sammen med, og mot, noen av verdens beste spillere i karrieren min, sier Neville ifølge Sky Sports.

- Jeg har vært i United hele livet og oppfylt alle drømmene jeg hadde innen fotballen, fortsetter han.

Høyrebacken har slitt mye med skader de siste sesongene, og det er det som er grunnen til at han nå gir seg.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over at karrieren min nå er over, men slik er det, og jeg vet at det er over for meg nå, sier han.

Solskjær-erstatter
Det er ventet at Neville nå vil få en trenerrolle i sin elskede klubb, og han har tidligere blitt nevnt som en arvtaker etter Ole Gunnar Solskjær, som reservelagstrener i United.

- Gary var den beste engelske høyrebacken i sin generasjon. Han er et forbilde for enhver unggutt, med sin lojalitet og intelligens. Som født og oppvokst United-fan, har han hatt en fantastisk karriere i denne klubben og vil for alltid være en del av dens historie, sier manager Sir Alex Ferguson.

- Som unggutt hadde han viljen og pågangsmotet til å bli en glimrende fotballspiller. Og slik fortsatte han gjennom hele karrieren, sier skotten.

Som spiller fikk Neville med seg åtte ligatitler, tre FA-cuptitler, to ligacuptitler, tre Community Shield-titler, én mesterligatittel, én Intercontinetalcup-seier og én FIFA World Club Cup-tittel.

35-åringen ble også tatt ut på årets lag i Premier League i 1997,1998, 199, 2005 og 2007.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.