RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Derfor tar Godset gull

Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Ekspertene tviler på RBK, men tror ikke det avgjøres før siste runde.

DRAMMEN (Nettavisen): Med fire kamper igjen å spille, har Tippeligaen tatt seg en aldri så liten pause for at VM-kvalifiseringen skal kunne fullføres.

Når klubbfotballen sparkes i gang igjen neste helg, ligger det an til en thrilleravslutning av de sjeldne. Gullet står mellom Rosenborg og Strømsgodset, som begge står bokført med 53 poeng.

Mens Rosenborg rotet bort to poeng hjemme mot nedrykkstruede Hønefoss, viste Strømsgodset styrke da Vålerenga ble slått 2-1 i forrige serierunde.

3690356

- Et vinnerlag
Det begynner å nærme seg et år siden drammenserne feiret sølvmedalje etter fjorårets tippeligasesong. Nå drømmer Ronny Deila og hans elever om enda jevere medaljer.

- Vi gjorde en kjempesesong i fjor. Molde var gode, og vi sprakk heller ikke. Vi hadde en liten nedtur på sommeren, men da mistet vi etablerte spillere, men så bygget vi opp blant andre Stefan Johansen, som gikk rett inn og gjorde en kjempejobb.

- I år har vi forsterket stallen i forhold til i fjor. Det er vel den første forskjellen på årets Godset-lag sammenlignet med fjoråret, sier Deila til Nettavisen.

Strømsgodset-treneren mener måten laget hans slo tilbake på etter at Vålerenga utlignet rett før slutt i søndagens kamp, vitner om et lag som kan gå hele veien.

- Å snu den kampen etter å ha fått en midt i trynet, lukter det vinnerlag av, slår Deila fast.

- Strømsgodset er best
Øyvind Alsaker er enig med Strømsgodset-treneren.

- Strømsgodset vinner Tippeligaen. Rosenborg har flere bortekamper og fikk en knekk med 0-0 mot Hønefoss, som resulterte i at Godset tok over tabelltoppen. Jeg tror det blir avgjort i siste runde, sier Alsaker til Nettavisen.

Også TV 2-kollega Morten Langli tror at Strømsgodset kommer til å trekke det lengste strået.

- Strømsgodset holder det høyeste nivået, er i best form kollektivt og blant flere nøkkelspillere. De har også flere hjemmekamper enn Rosenborg, og alle de gjenstående kampene spilles på kunstgress. Det er fordel Drammen, sier Langli.

Tjærnås holder på RBK
Lars Tjærnås er ikke villig til å gi slipp på sitt tips om at det er Rosenborg som står igjen som seriemester etter årets sesong.

- Jeg har hele tiden sagt Rosenborg og tror fortsatt på det, men jeg blir stadig mindre overbevist. Grunnen til at jeg tror på RBK er at det er minst like godt borte som hjemme og har tre bortekamper igen.

- Dessuten er RBK det stødigste laget defensivt. Strømsgodset har to tøffe bortekamper igjen, men der jeg lenge mente det var 60-40 i favør Rosenborg, snakker vi nå 51-49, sier Tjærnås til Nettavisen.

Skulle Strømsgodset gå helt til topps i Tippeligaen, vil det være klubbens første eliteserietittel siden 1970.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere