*Nettavisen* Sport.

- Derfor vinner vi mot Chelsea

Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Det er ti år siden Manchester United sist slo Chelsea på Stamford Bridge. Men Alex Ferguson har en annen statistikk han bryr seg om.

05.02.12 16:11

20. april 2002 var sist gang Manchester United dro fra Stamford Bridge med en ligaseier over Chelsea.

Den gangen scoret Paul Scholes, Ruud van Nistelrooy og Ole Gunnar Solskjær målene for rødtrøyene, som på de ti siste oppgjørene uansett turnering på Stamford Bridge kun har klart å score fire mål.

Det bekymrer ikke United-manager Alex Ferguson.

FØLG CHELSEA - MANCHESTER UNITED LIVE FRA 17.00!

Vunnet de fire siste
- Vi har ikke vunnet en ligakamp på Stamford Bridge på ti år, men vi har vunnet de fire siste kampene mot Chelsea. Det hjelper, konstaterer Ferguson overfor Sunday Mirror.

Han tenker på 3-1-seieren over Chelsea på Old Trafford i september og 2-1-seieren på samme sted i mai i fjor, i tillegg til de to møtene i Champions Leagues kvartfinale våren 2011 - som endte med 1-0-seier borte og 2-1-seier hjemme for de røde djevlene.

Legg til at Manchester United befinner seg tolv poeng foran dagens oppgjør, og statistikken er plutselig ikke så Chelsea-favoriserende likevel.

Ferguson tror hans eget lag vil være med å kjempe om Premier League-gullet helt mot serieavslutningen.

- Som å bestige et fjell
- Hver eneste sesong er det forventninger du må leve med. Med en gang du har vært der oppe, ønsker du å forbli der, sier United-manageren, og forklarer situasjonen på følgende måte:

- Det er som å klatre opp et fjell. Jeg har klatret opp Ben Donich i Skottland, og når du kommer opp på toppen er det så fantastisk. Det eneste problemet er at du må ned.

Derfor mener skotten at det er en stor prestasjon av Manchester United å henge med i toppen av Premier League, snart 20 år etter at laget vant tittelen i det nye ligasystemet i 1992-93-sesongen.

- Det er en tøff liga. Du har ikke to lag som stikker av i teten, som i andre ligaer som Tyskland, Spania og Portugal. Vi må innse at landskapet skifter, som vi ser med City og Tottenham denne sesongen. Men om vi kan vinne kampene mot Chelsea og Tottenham, gir det oss en god sjanse, hevder Ferguson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Matt Dunham

- Kan glemme ligagullet
Samtidig som Manchester United kjemper om å holde følge med byrival City i toppen av tabellen, forsøker Chelsea-manager Andre Villas-Boas å redde sin egen karriere på trenerbenken i londonklubben.

15 poeng opp til Manchester City på topp er store avstander, men Villas-Boas forsøker å fokusere på det positive.

- Det blir en spesiell negativitet når du ikke når målene, men du må huske på at vi fortsatt kjemper om pokaler i to turneringer (FA-cupen og Champions League, journ.an.), påpeker Villas-Boas, som innrømmer at seriegullet henger i en tynn tråd.

- Jeg tror ikke vi havner lenger nede enn på fjerdeplass. Men jeg har fortalt spillerne at det er urealistisk å tenke på tittelen, sier Villas-Boas til Sunday Mirror.

Det er fortsatt uvisst om han velger å bruke Fernando Torres, som ikke har scoret mål på 17 kamper for Chelsea, på topp mot Manchester United.

Chelsea-manageren velger uansett å forsvare spanjolen.

- Fernando har hatt en fenomenal påvirkning på laget. Vi ser ikke bare på ham som en målscorer, men også som en lagspiller, uttaler Villas-Boas før møtet med United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.