- Derfor vraket jeg Liverpool

Foto: Getty Images / All Over Press

De røde kom med konkret tilbud til stopperen.

04.09.13 15:14

Liverpool jaktet flere midtstoppere i løpet av sommerens overgangsvindu og landet til slutt både Mamadou Sakho og unge Tiago Ilori.

Belgieren Toby Alderweireld ble også lenge sett på som aktuell for de røde, men han forlot til slutt Ajax til fordel for spanske Atlético Madrid.

24-åringen er en av flere forsvarsspillere som har kommet gjennom hos Ajax den siste tiden, og klubben har tidligere solgt folk som Thomas Vermaelen og Jan Vertonghen til henholdsvis Arsenal og Tottenham i Premier League.

Duoens tidligere klubbkamerat og landsmann valgte imidlertid Spania og La Liga, men innrømmer nå at han også fikk et konkret tilbud fra Liverpool.

Alderweireld var imidlertid aldri i tvil om hvem han skulle velge.

- Atletico hadde fulgt meg i to-tre uker, og det var tydelig at de virkelig ønsket meg, sier belgieren ifølge Sky Sports.

- Derfor vraket jeg en del andre klubber, blant andre Liverpool. De kom på banen mot slutten av overgangsvinduet, men jeg hadde bestemt meg, sier stopperen.

Den tidligere Ajax-mannen følte at den spanske klubben ønsket ham mest. Muligheten for å spille i Champions League, har nok også veid inn for belgieren.

- Sannheten er at Atletico la ned en hel masse arbeid for å hente meg fra Ajax, sier Alderweireld.

24-åringen har vært i Ajax siden 2004 og fikk sin debut på A-laget i 2008. Han stoppet på 186 kamper og 15 mål for den nederlandske klubben.

Han fikk sin landslagsdebut for Belgia i 2009 og står bokført med 24 kamper for en nasjon der midtstoppere for tiden vokser på trær.

Atlético Madrid har fått en god start på sesongen i La Liga og står bokført med ni poeng fra tre kamper. Barcelona, Villarreal og Real Madrid har samme poengfangst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag