RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dessverre hadde Gud tatt kvelden

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
POKERBLOGG: Tidenes drømmebord hjalp ikke Johnny Lodden i EPT Barcelona.

Jeg kom ned hit til Barcelona på torsdag og hadde bestemt meg for å spille dag 1 som vanlig, selv om vi skulle på PokerStars-festen dagen før og det da som regel blir et par drinker for mye. Men siden Norge skulle ta farvel med fotball-VM for aller siste gang på lørdag, så tenkte jeg at dette var noe jeg ville ha med meg.

PokerStars-festen ble holdt på et utested som heter Chocco, som ligger ca to minutter fra casinoet. Det var som vanlig ganske trykka stemning til å begynne med, men det tok seg kraftig opp etter hvert som folk begynte å forstå at det var fri bar. ;-)

Etter hvert som drinkene gikk raskere og raskere ned, bestemte William og Elky at de skulle ta seg et lite drikke-bet. Det gikk ut på å drikke to glass vodka/redbull, to glass vodka/cranberry og ett glass med cranberry og redbull. De glassene var heller ikke små og inneholdt ikke rent lite alkohol!

William var selvsagt storfavoritt her, siden han som regel har i seg noe vodka/redbull til frokost (det er nesten sant, i hvert fall), så han måtte ut med 15k mot Elkys 5k. William kom fort ett glass i tet og bare tok det med ro og seila inn 5000 lettjente euro.

Jeg tok det selv overraskende rolig og dro hjem med fruen ganske tidlig.

Til start på dag én her nede var jeg ganske så oppegående og hadde skumle hensikter. Det bordet jeg kom på, var som tatt ut av en bok der du kunne velge motspillere. Det er helt utrolig hva slags folk som blar opp 8000 euro av lommen!

Absolutt alle, utenom en ung amerikaner i sete to, var det helt mørkt for. Én satt bare og limpfoldet, én spilte abolutt alle hender og hang til bunns hver gang, mens én satt og ristet oppgitt på hodet og uffet seg hver gang han traff bra!!

Han som spilte hver hand kom seg all-in pre i andre handa med KK vs AA, men siden jeg vet så mye om han så kom det selvsagt en liten kongo på river..

Denne karen slo ut enda en spiller hvor han var langt bak når penga kom inn, men langt foran når det lå fem kort i bordet. Allerede da tok to andre på bordet et lite bet på at han ikke kom til å nå det siste levelet for dagen, og da hadde han tre ganger startstack!! Forteller litt om karen!

Jeg kom meg fort opp i 35k, men ramlet like fort ned i 25 igjen da jeg skulle gjøre et lite kirurgsyn mot hus. :P

Jeg merket fort etter dette at det var bare å sitte og vente på et par bra situasjoner istedenfor å spille alle hender. Han som spilte alle hender, satt rett bak meg og synte alle mine oppspill. Så her var det bare å roe seg ned.

Jeg husker ikke helt hvordan jeg kom meg ned til 15k, men jeg var i hvert fall der nede en tur. Jeg lå faktisk mellom 15k-20k i rundt tre timer uten at det skjedde noe.

MEN SÅ:

Jeg hadde rundt 20k i deigen da han som limpfoldet alle hender limpet inn på level 5 på blinde 200-400. Jeg satt i neste posisjon og bestemte meg for å ta ned blindene pluss hans 400, så jeg raiset til 1300, men selvsagt hengte han bak meg seg på, og også limpfold-duden callet. Jeg hadde l 6-4 off. Men da floppen kom med 3k 5h 7s var vel det en grei hand å ha! ;)

Limperen checket, det samme gjorde jeg ettersom han bak normalt byr 99 av 100 ganger. Han slang på 3500 som bestilt, limper kastet, mens jeg ba til Gud om en blank og synte. Turn: K. Ikke et bra kort siden han kan checke bak, og det gikk check-check. :(

River: 10.

Spørsmålet her var bare hvor mye han var villig til å syne. Syne gjorde han alltid etter litt time, uansett hand. Jeg satt med rundt 15k, potten var 11k. Etter litt time bød jeg 13k. Om jeg hadde flydd all-in, så er det faktisk mulig at han ville kaste, så jeg bød heller «bare» 120% pot. Han tok litt time og synte. Og vips så var vi oppe i nesten 40k.

To hender senere spilte han psychoen opp til 1100, neste mann - en stram,stram, superduperstram fyr - re-raiset fra utg+1 til 3k, kast til button som pushet for 7900, og jeg så opp mot himmelen før jeg tittet ned på to skinnende, svarte spikre!!

Her var spørsmålet enkelt og greit.. What the fuck to do now!?

a) syne
b) liten raise
c) hele deigen

Det er sinnssykt vanskelig å skjule handa mi uansett hva jeg velger her. Med syn er er jeg redd for at han galningen i UTG syner, og da henger garantert nesten mann seg på også. Om jeg pusher deigen så får jeg nok kast rundt. Men han i UTG+1 hadde litt mer chips enn meg og de var jeg mildt sagt sugen på.

Uansett; jeg endte opp med å raise til 12.500, med andre ord en limit-raise, fordi han i UTG+2 var av den typen som er superstram, men ikke liker å kaste QQ og KK, men om han måtte inn med alt preflop, så ville han kanskje ha kastet. UTG kastet og UTG+1 synte veldig kjapt. Ikke kjedelig, ettersom han har QQ eller KK 100 av 100 ganger!

Nok engang ba jeg om å få slippe bildekort, men vips, så viste dealer opp Js Jk 2s, fjo, to bildekort, men ingen fare! Jeg hadde som sagt to svart spikre og jeg trodde at om jeg bød her, så ville det kanskje gå opp et lys fra han i UTG+1 om at jeg da muligens hadde noe, siden jeg ikke ville ha bydd inn i en død sidepott. Jeg var 100% sikker på at han har QQ eller KK, så jeg valgte å checke flopp og ta en liten risiko.

Turn: 5s.

Jeg bød nå 12.500, han tittet ned på korta før han synte. River: 7h. Jeg slengte på mine siste 15-16k og han synte igjen og viste stolt opp QQ, mens jeg flashet AA, og all-in karen viste KK!!!

Kjedelig setup, det, ja!! Bam! Så var man chipleader med 90k mens snittet var på 35k :-)

Men...

Dessverre var dagen ennå ikke slutt. Først i en femveislimpet pott på 200-400. Flop: A 5 9, gikk check til en i backen som bød 3k. Jeg synte og han klovnen bak meg som selvsagt var med i potten, synte også. Turn: 3. Jeg har A3, btw. Check til han i backen som satt med rundt 25k. Han tenkte litt før han fyrte av 8k. Jeg re-raiset til 25k, før han klovnen bak meg blikksynte med sine 24.800. Raiser kastet selvsagt blikst og klovnen viste opp 4,2 off. :( KLOVN!!!

Et par hender senere spilte den dyktige amerikaneren opp til 1100. Jeg synte i midtpos med 75 spar og BB synte. Flop: 7r 7s 2r. Hmmm... ikke kjedelig! Raiser bød 2100, jeg prøvde å bløffe han handa før, så jeg synte bare og tenkte å vente til river før jeg kom ut av skapet, i håp om at det ikke kom mer ruter. BB kastet, forresten. Turn: Js. Han bød 4200, jeg synte. River: 5h.

«Ikke kjedelig», går gjennom hodet mitt ganske mange ganger, mens han strakk seg mot sjetongstacken sin, som faktisk dekket meg. Han slengte på 11k, jeg tenkte litt på om han faktisk kunne ha JJ, på om verden virkelig var så rigget. Jeg satt på omtrent 50k nå og lurte på hvor mye han ville betale av. Jeg håpte selvsagt at han hadde valuebettet et overpar eller kanskje satt med 33 og satte meg på et bustet flugetrekk. Jeg bestemte meg for å straffe ham skikkelig og re-raiset til 33k, mens jeg ba til Gud om at jeg ikke måtte få instapushet tilbake. Dessverre hadde Gud tatt kvelden. Han brukte ikke mer enn ett sekund før han pushet stacken i midten. OMFG!!!!!

Jeg satt nå på 17k, mens potten var på rundt 100k. TILT! What to do, liksom. Jeg tenkte sikkert i fem minutter før jeg bestemte meg for å kaste. Det er ingen vits i å syne hvis jeg vet at jeg ligger bak, selv om jeg bare har bøss igjen. Jeg vil heller prøve å doble en gang, så jeg kommer meg tilbake. Jeg hadde sannsynligvis synt alle andre rundt bordet utenom limpfolderen, men denne karen var såpass god at han ikke pushet 33 eller svakere hus i denne situasjonen.

Han viste ikke handa, men sa senere i et intervju at han hadde JJ og instapushet fordi han trodde at jeg var commited til å syne uansett. Jeg kom meg dessverre aldri tilbake. I den siste handa for dagen tittet jeg ned på 44 og pushet på mine siste 11k og fikk syn av 99. Blankt bord og EPT Barcelona var over for i år.

Skikkelig plagsomt, ettersom jeg hadde det drømmebordet og normalt burde klart å skaffe meg en deig på minst 100k. :-( En trøst er jo at jeg får kose meg med livebetting på US Open og spille WCOOP-events på PokerStars de nærmeste dagene.

Johnny

(Får ta med et par klassisk hender med han tarden som satt bak meg, han spiller opp til 1100 på blindene 200-400, er kast til han som limpfolder alle hander i BB, som pusher for 17800 og svensken tenker litt før han syner med KQ!!! AA på han andre selvsagt. Ikke mange hender senere tar han seg en flop for 8300 mot en som har 5k bak med 85 spar ) Han kom til dag 2 med rundt 80k selvsagt!!!! wnfaegyrijhumkpntermsndeoh ivcygtvuh lbjnøkm;K!!!!!!!!)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere