RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det beste alternativet for Hushovd

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Atle Kvålsvoll forteller hvorfor det ble Giro d’Italia.

Fredag ble det klart at Thor Hushovd stiller til start i karrierens andre Giro d'Italia. Det har hersket forvirring rundt om det var etter rytterens eget ønske, eller om laget presset på:

- Vi er ikke et lag som dikterer hvor rytterne skal sykle, klargjorde BMCs pressesjef overfor procycling.no.

Les også: Hushovd til Giro d'Italia

Atle Kvålsvoll forteller her om hvordan partene kom fram til at giroen var 34-åringens beste alternativ:

Ifølge Hushovds personlige trener kom innspillet en av de første dagene etter at Thor Hushovd sluttet seg til BMC Racings treningssamling i spanske Denía den 14. januar.

På det første oppsettet var det lagt opp til at 34-åringen skulle vise fra verdensmesterstripene på ermene i Tour of California i stedet.

Noen dager senere under BMC-samlingen, hadde Hushovd, Atle Kvålsvoll, John Lelangue og Jim Ochowicz et møte der de la de siste brikkene for sesongplanen på plass.

- Thor nevnte det for meg først, og vi gikk igjennom helheten i det og forskjellige treningsperiodene i sesongen. For meg er det viktig å finne ut om dette er noe han tenner på, og det inntrykket fikk jeg ganske kjapt. Til slutt ble det en vurdering om hva han tjener på å kjøre Giro d’Italia opp mot andre ritt i den samme perioden, sier Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, til procycling.no.

Høydepunkter i kø
Deltakelsen i Giro d’Italia, som først ble avslørt av VG Nett, og siden bekreftet at BMC Racing selv, gir nordmannen et svært hektisk 2012.

Den første formtoppen styres inn mot klassikerne og spesielt Paris-Roubaix. Deretter blir det altså giroen, Sveits rundt, Tour de France, OL og til slutt VM på 34-åringen.

Bildesak: Se bilder av Hushovd, Gilbert og de andre stjernene her!

Kvålsvoll har flere grunner for hvorfor det italienske etapperittet var den beste løsningen midt oppi det hele.

- For det første slipper han reisen til USA (Tour of California) og tidsforskjellen der borte. I tillegg er Giro d’Italia et av verdens største og mest prestisjefulle ritt. Der har han også til gode å vinne en reell etappe (tidligere har han overtatt Alessandro Petacchis etappeseier fra hans første opptreden i 2007). Thor ønsker å vinne en etappe der nede, og det gjør det ekstra stort at starten legges til Danmark i år. For lagets del er det også logisk å stille med Hushovd, med tanke på få økt interesse fra norske medier under de første etappene, sier Kvålsvoll.

- God terping før Tour de France og OL
Et annet moment er veien videre. Hushovd ankommer Tour de France som Cadel Evans' hjelperytter.

Det er ikke dermed sagt at han ikke skal være i knallform, men det betyr at han ikke trenger å jage poeng dag etter dag – slik han har gjort da han kjempet for den grønne poengtrøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TØFF SESONG: Thor Hushovd får en hektisk vei mellom Paris-Roubaix og OL i London.
TØFF SESONG: Thor Hushovd får en hektisk vei mellom Paris-Roubaix og OL i London.

Spurttreningen fra Giro d’Italia vil også være verdifull for oppdrag senere i sesongen.

- Jeg tror at å bryne seg i massespurter under giroen, vil bli viktig både i forhold til Tour de France og OL i London. Basert på en totalvurdering, har vi kommet fram til at dette opplegget passer oss best i forhold til andre løp og treningsperiodene underveis i sesongen.

Oppdrag: Etappeseier
Det mange nordmenn nok lurer på, er om totalbelastningen kan bli for stor for sørlendingen.

- Kvålsvoll?

- Det første store målet er Roubaix. Deretter pleier Thor å ha en solid treningsperiode. Han får en slik periode etter klassikerne i år også, slik at han skal være i godt slag under de første giroetappene.

- I etterkant av giroen, kjører han Tour de Suisse som oppkjøring til Tour de France. Det gjorde han i fjor også, men da kom han inn til rittet med god form. Det gjør han nok ikke denne gangen, og vil i stedet bruke etapperittet til å kjøre seg i form til Tour de France. Da handler alt om være på riktig nivå til touren, og OL tilhører jo den samme bolken, forklarer den personlige treneren.

BMC Racing vil ikke ha sammenlagtambisjoner under Giro d’Italia, noe som vil gi rytterne frie tøyler i forhold til brudd og kampen om etappeseirer.

Det er også en positiv forutsetning for Hushovds deltakelse i rittet.

- Det er et klart mål å ta en etappeseier der nede, bekrefter Kvålsvoll.

Hva synes du om beslutningen om å kjøre Giro d'Italia i forkant av årets Tour de France? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere