RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det beste Emil har gjort

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Morten Hegle Svendsen håper på Ruhpolding-reprise i Vancouver.

- Prestasjonene han gjorde i Ruhpolding, er uten tvil det beste jeg har sett av ham. Emil har aldri vært så sterk som han var da, spesielt på skytedelen. Det står respekt av å skyte 30 skudd uten bom i verdenscupen, sier Morten Hegle Svendsen til Nettavisen.

Les også: Skjelver du nå, Bjørndalen?

Han fyrer også av følgende melding når han blir bedt om å spå skiskytterbroren Emils muligheter foran OL i Vancouver:

- Han står på pallen om den skyteformen vedlikeholdes.

Syk - igjen
Opptakten til lekene i Vancouver, har ikke gått like knirkefritt for 24-åringen fra Trondheim. VM i Pyoengchang ble ødelagt av sykdom.

I slutten av januar var Emil Hegle Svendsen utslått igjen.

- I vesentlig grad tror jeg ikke sykdommen har ødelagt noe. Mulighetene til å lykkes i OL er like store nå, som før det skjedde. Det er aldri heldig å bli syk, men det er positivt at det skjer før mesterskapet og ikke under. Det er en ganske stor forskjell der, påpeker broder Morten.

Avsluttet høydesamling
Av frykt for å ødelegge nok et mesterskap har lillebror tatt grep denne sesongen. Forbruket av «Antibac» har vært enormt, i tillegg forsøker han å stanse istedenfor å presse kroppen i utsatte faser av sesongen.

- Den største endringen var nok å gjøre unna oppkjøringen på Lillehammer. Men Emil har også blitt smartere med tanke på å følge kroppens signaler. Under en høydesamling tidligere i sesongen valgte han å avslutte oppholdet for å være på den trygge siden. Før hadde han heller pushet grensen og sett hva som hadde skjedd.

Morten Hegle Svendsen oppdater ukentlig nettsiden «supersvendsen.com» – men under OL blir han tvunget til å ta seg fri.

- Ettersom det er Emils hjemmeside, blir den liggende i dvale fram til mars. Jeg er nødt til å være forsiktig i forhold til IOCs regelverk.

Neste stopp: Vancouver
Dermed passer det bra for Morten, mamma, pappa og tante å ta turen til Whistler Mountain for å følge Emils medaljejakt på nært hold.

- Jeg får med meg 20-kilometeren og fellesstarten. Både jaktstarten og stafetten er plassert på feil dager for min del, ettersom begge kolliderer med reisedager.

- Hva tror du Emil får til?

- Å tippe skiskyting er vel noe av det vanskeligste man kan begi seg ut på. Jeg har tenkt litt på det, og er positiv. Jeg tipper to medaljer.

- Tror du det står i stil med hans egne ambisjoner?

- Jeg er helt sikker på at ambisjonen hans er å ta medaljer. Han stiller på startstreken for å vinne, og er nok ikke 100 prosent fornøyd dersom han ikke klarer det.

PS! Morten Hegle Svendsen har selv vært skiskytter på toppnivå. Grunnet skader, sykdom og sviktende motivasjon – valgte han å gi seg som 22-åring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere